2017 szeptember 25 hétfő

Önként teszik: Törődés Napja a Budapest Banknál

A Budapest Bank szervezésében újabb önkéntes akció valósult meg a „Törődés napja” elnevezésű jótékonysági programsorozat keretében. Budapesten több mint 230 önkéntes a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményben többfunkciós kosárlabdapálya létrehozásával, az épület homlokzatának festésével és üvegmozaik dekoráció készítésével járult hozzá a tanulók környezetének javításához. A bank és szintén GE tulajdonú hazai testvérvállalatainak munkatársai a kétkezi segítségen túl, 2.500.000 forint adománnyal is támogatták az iskolát.

A GE (General Electric) tulajdonú Budapest Bank kezdeményezésére a bank és a GE hazai üzletágai közös összefogásával valósult meg a bank idei budapesti Törődés napi önkéntes akciója, a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményben. A Budapest Bank hagyományosnak számító „Törődés napja” jótékonysági programsorozata keretében az önkéntesek már negyedik alkalommal segítenek a pestszentlőrinci intézménynek az épület és annak környezete felújításában, fejlesztésében.

A speciális tanulási igényű gyermekeket oktató intézményben mintegy négyszáz 3 és 26 év közötti kisgyermek és fiatal tanul: fejlődésükben fontos szerepet tölt be az iskola szakmai körökben is elismert speciális mozgásfejlesztési programja. Az intézmény ugyanakkor önálló tornaterem hiányában csak nehézségek árán tudja biztosítani tanulóinak a megfelelő mozgási lehetőséget: a Budapest Bank és a többi GE önkéntes segítségével azonban mostantól egy többfunkciós kosárlabdapálya várja a diákokat. Emellett sor került az iskola alsó tagozatos épületének lefestésére, az ebédlőt pedig üvegmozaik dekoráció készítésével tették még barátságosabbá.

Az akcióban a Budapest Bank és a GE hazai üzletágainak munkatársai mellett a családtagok és az intézmény dolgozói is részt vettek, ezen kívül a kerületi önkormányzat gépek és munkaeszközök biztosításával segítette a program megvalósítását.

Az önkéntes akció kapcsán Rolek Ferenc, a Budapest Bank HR vezetője, aki maga is rendszeres résztvevője a Budapest Bank önkéntes akcióinak, elmondta: „Társadalmi szerepvállalásunk egyik alappillére az önkéntesség. Örömmel látjuk, hogy a kollegák mindig készek arra, hogy a közösen kijelölt célokat munkájuk, idejük önkéntes felajánlásával megvalósítsák. Reméljük, akcióink segítségével egyre többen felismerik az önkéntes segítségnyújtás szerepét mindennapjainkban.”

„Kiemelten fontos számunkra, hogy szeretetteljes, családias légkörben biztosítsuk a tanulók nevelését, oktatását, mentális, érzelmi és szociális fejlődését. A Budapest Bank és a GE hazai üzletágainak összefogásával megvalósuló önkéntes akció ugyanilyen szeretetteljesen zajlott. Közös cél vezérelt minket: tenni az iskola körülményeinek javításáért, és ezáltal a gyerekek fejlődésének elősegítéséért.  – mondta el Kálmán Katalin, a SOFI igazgatója.

A Törődés napja programsorozat, amely néhány lelkes önkéntes kezdeményezésével indult, mára már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A népszerű, az ország számos pontján zajló rendezvényeken a bankcsoport több száz lelkes munkatársa vesz részt évente kétszer családtagjaival a helyi civil társadalom támogatását célzó akciókban, hogy szociális és oktatási intézmények épületeinek felújításával, játszóterek építésével, helyreállításával és parkok kialakításával járuljanak hozzá sok száz, többségében hátrányos helyzetű gyermek oktatási feltételeinek és lakókörnyezetének fejlesztéséhez. Emellett a bank a rászoruló intézmények alapítványait több millió forinttal támogatja.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntesség területén tett szerepvállalása mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt. A két legnagyobb önálló alapítványa az elmúlt 18 évben több mint 2332 pályázót részesített 595 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

A Törődés napja budapesti akcióján a következő GE leányvállalatok képviseltették magukat: Budapest Bank, GE Commercial Finance, GE Consumer & Industrial, GE Corporate, GE Healthcare, GE Aviation, GE Energy, GE Water & Process Technologies, GE Sensing & Inspection Technologies.

***

Céginformáció

Budapest Bank

 • A Budapest Bank Nyrt. az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben, a magyarországi kétszintű bankrendszer kialakulásakor jött létre. 1995 óta tulajdonosaként a GE (General Electric Company) biztosítja a bank szilárd pénzügyi hátterét. A Budapest Bank a GE Capital Globális Banki üzletág részeként teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a közép- és kisvállalatok számára.
 • A bank országos hálózata 106 bankfiókot, 3 hitelpontot és egy önálló Money Plus központot foglal magában. Pénzügyi mutatóit tekintve az első tíz legnagyobb hazai bank egyike.
 • A Budapest Bank Money Plus privát banki szolgáltatása immár országszerte 24 Money Plus irodában érhető el.
 • A Budapest Bank-csoport tagjai, a Budapest Bank Nyrt. 100%-os tulajdonú leányvállalatai: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Flotta Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt., valamint a Budapest Lízing Zrt.
 • A Budapest Bank sokéves múltra visszatekintő, szerteágazó CSR-tevékenységgel büszkélkedik. Az önkéntes munka hagyományain túl, alapítványain keresztül, illetve civil szervezetekkel való együttműködésének keretében évi több tíz millió forint támogatást oszt szét. Társadalmi szerepvállalási stratégiájának állandó elemei mellett jótékony célú akciókkal segíti a rászorulókat, valamint fokozott figyelmet fordít a minőségi munkahelyek létrehozására, a sokszínű munkahelyi kultúra támogatására.
 • További információ és a bank korábbi sajtóközleményei elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszoba internet oldalon.

GE Capital Globális Banki üzletág

 • A GE Capitalhez tartozó Globális Banki üzletág haladó és rugalmas pénzügyi megoldásokat kínál a világ 26 országában: a hitelkártyáktól és a személyi kölcsönöktől az autófinanszírozáson át a megtakarításokig számos innovatív pénzügyi termékkel áll ügyfelei rendelkezésére.
 • A GE Capital részeként a Globális banki üzletág nagy múltra tekint vissza az ügyfelek és partnerek minőségi kiszolgálásában, sikerrel segíti őket üzleti céljaik elérésben, álmaik megvalósításában.
 • A GE Capital a General Electric (NYSE: GE) átfogó pénzügyi üzletága, mely termékek és szolgáltatások széles skálájával áll az ügyfelek, viszonteladók és a vállalatok rendelkezésére az egész világon. További információ a GE Capitalről valamint a General Electricről a www.ge.com oldalon olvasható.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!