2017 szeptember 24 vasárnap

Indul a Velux világkörüli vitorlásversenye

Október 17-én indul útjára a négyévente megrendezésre kerülő, öt kontinenst érintő földkörüli szóló-vitorlásverseny, a 2010-2011-es VELUX 5 Oceans. A 30 000 tengeri mérföldet felölelő megmérettetésen hat ország vitorlázói indulnak el. A kihajózás mellett gazdag program várja az érdeklődőket: részt vehetnek a VELUX Cégcsoport „Fenntartható életmód” rendezvényén, ahol a 2009-es koppenhágai klímacsúcson bemutatott VELUX Ház, benne a hatalmas „Digitális Nap” fény-installáció is megtekinthető lesz, valamint átadják az építészhallgatóknak szóló 2010-es Nemzetközi VELUX Díjakat is.

A legutóbb 2006-ban megrendezett földkörüli szóló-vitorlásverseny, a VELUX 5 Oceans történetének újabb fejezetéhez érkezett: október 17-én rajtol a legújabb mezőny, melyben hat ország vitorlázói állnak rajthoz. Lengyelország, USA, Belgium, Kanada, Nagy-Britannia, valamint Ausztrália versenyzői vágnak neki egyedül a 30,000 tengeri mérföldnek.

A legfiatalabb kapitány, Chris Stanmore-Major 32, a legidősebb, Derek Hatfield 57 éves, s mindegyikükre nem kevesebb, mint 3000 magányos óra vár vitorlásukon. A verseny során az indulók La Rochelle után érintik Fokvárost, Wellingtont, Salvadort, végül Charleston után ismét visszaérkeznek La Rochelle-be. A verseny nehézségét mutatja, hogy 28 éves történetében eddig az összes indulónak csak 65%-a, vagyis 73 kapitány ért célba.

A verseny támogatásával kapcsolatban Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője elmondta: „A világkörüli vitorlásverseny képviseli mindazt, ami központi jelentőségű a vállalat életében: a kiemelkedő teljesítmény, a kapitányokat segítő, koncentrált együttműködést igénylő háttérmunka, valamint a természet erőinek, a napfénynek és a szabad levegőnek a tisztelete, ugyanakkor szolgálatunkba állítása.”

A vitorlások mellett a hétvége La Rochelle-ben a fenntartható fejlődésről, valamint a jövő építészeti megoldásairól is szól majd. A VELUX Cégcsoport által szervezett „Fenntartható életmód” rendezvény a széndioxid kibocsátás csökkentésének fontosságára, valamint az ezt elősegítő építészeti lehetőségekre hívja fel a figyelmet. Egy példaépületet az érdeklődők közelről is megtekinthetnek, hiszen a vitorlások mellett a kikötőben lesz az ENSZ 15. Éghajlatváltozási Konferenciájára (COP15) készült VELUX Ház, amely a koppenhágai csúcstalálkozó kijáratául szolgált. A hétvége folyamán központi találkozóhelyként is funkcionáló épület szimbolizálja és bemutatja mindazt, amivel a VELUX Cégcsoport a fenntartható életmódhoz, építészethez járul hozzá.

A VELUX Házon belül a látogatók egy különlegességgel is találkozhatnak: a Digitális Nap (Digital Sun) elnevezésű fényinstallációt Steven Scott angol fényművész tervezte. Az egy tonnás, 4½ x 2½ méteres alkotás közepén a fehér opálos üveg előtt egy 1000 LED-ből álló gömb világít, amely az energiát adó Napot szimbolizálja.

A programok La Rochelle-ben ezzel nem érnek véget, hiszen e hétvégén átadják az építészhallgatók számára alapított Nemzetközi VELUX Díjakat is. 85 ország építészhallgatói, tanáraik, valamint a zsűritagok mind jelen lesznek október 16-án La Rochelle-ben a pályázat eredményhirdetésén.

***

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. Idén a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.

A VELUX 5 OCEANS-ről

Az október 17-én induló, 2010-2011-es VELUX 5 OCEANS szólóvitorlás verseny a második, melyet a VELUX Cégcsoport támogatásával rendeznek meg. Az első mezőny 1982-ben rajtolt el, ám a verseny gyökerei ennél is korábbra nyúlnak vissza: David White szólóvitorlázó 1979-ben vetette fel egy világkörüli verseny ötletét, s az első 17 hajó 1982 őszén hagyta el a kikötőt (Goat Island, Newport, Rhode Island). A BOC Challenge (British Oxygen Corporation) során négy főbb megállót érintettek a részt vevők, Cape Town-t, Sydney-t, Rio de Janeiro-t, majd végül ismét Newport kikötőjét. 1998-tól a verseny „A világ körül egyedül” nevet vette fel (Around Alone), s 2006 óta viseli a VELUX 5 OCEANS nevet.  A verseny embert próbáló, a fedélzeten naponta 7000 Kcal-ra lesz szüksége a kapitányoknak, és átlagosan mindössze 30 perc alvásra lesz egyhuzamban lehetőségük. A rendezvény 28 éves történetében eddig két ember vesztette életét a nem mindennapi megmérettetésen, és hét hajó süllyedt el a tengeren. A legidősebb versenyző 67 évesen teljesítette a távot, s mindössze az indulók 65%-a, 73 kapitány ért célba a 28 év alatt.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!