2017 szeptember 25 hétfő

Törődés Napja Békéscsabán

A Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának munkatársai nemrégiben a 10. Sz. Általános iskolába látogattak, hogy önkéntes munkájukkal segítséget nyújtsanak az iskola udvarának szebbé tételében. Az akció a Budapest Bank Törődés napja önkéntes rendezvénysorozat részeként valósult meg, amely idén ősszel országszerte 10 helyszínen zajlik.


A békéscsabai Bankműveleti Központ munkatársai a központ megnyitása óta aktív szerepet vállalnak a helyi közösség életében, évről évre önkéntes munkával is segítik a helyi oktatási intézményeket, emellett több alkalommal vállaltak részt a város közterületeinek szépítésében. A legutóbbi önkéntes akció során a 10. Sz. Általános Iskola dolgozóival közösen hozzáfogtak az iskola megkopott kerítésének, kültéri játékainak, padjainak felújításához valamint feltöltötték a homokozót és a bejárat előtti területet, így nem csak szebbé de biztonságosabbá is tették az intézmény udvarát. A bank az önkéntes munka mellett a szükséges eszközök, anyagok beszerzésével is hozzájárult az akció sikeres megvalósításához.

„Örömmel látjuk, hogy a helyi oktatási és szociális intézmények folyamatosan fejlődnek, és külön büszkeséggel tölt el, hogy mindehhez évről-évre a bank anyagi hozzájárulása mellett munkatársaink és családtagjaink személyes közreműködésével is hozzájárultunk. Mindannyian tagjai vagyunk a helyi közösségnek, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a környezetért, amelyben élünk, dolgozunk és gyermekeink nevelkednek” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Bankműveleti Központ vezetője.

A Budapest Bank idén ősszel országszerte 10 helyszínen rendezi meg a Törődés napja önkéntes jótékonysági programsorozatát. A bankcsoport több száz munkatársa vesz részt családtagjaival évente kétszer a helyi civil társadalom támogatását célzó akciókban, hogy szociális és oktatási intézmények épületeinek felújításával, játszóterek építésével, helyreállításával és parkok kialakításával járuljanak hozzá sok száz, többségében hátrányos helyzetű gyermek lakókörnyezetének és életkörülményeinek javításához. Emellett a bank a rászoruló intézmények alapítványait több millió forinttal támogatja.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, a rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a Budapest Bank Budapestért és a Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért Alapítvány – az elmúlt közel 20 évben több mint 21 ezer pályázatot bírált el és részesített 754 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!