2017 szeptember 25 hétfő

Öt éves a MOL Gyermekgyógyító program

Az elmúlt 5 évben a MOL támogatásával megvalósult terápiás programok több mint 50.000 gyermekhez jutottak el és a MOL az Új Európa Alapítványon keresztül több mint 250 millió forintot fordított a terápiás kezdeményezések támogatásra. A MOL Gyermekgyógyító program jelenleg 31 élmény- és művészetterápiás programot támogat. Köztük olyan eredményes kezdeményezéseket, mint például a rendszeres bohócdoktori viziteket a Heim Pál Kórházban, vagy gerincferdüléses betegekért dolgozó Vertebra Alapítványt valamint a Gézengúz Alapítványt, amely közel húsz éve végzi magas színvonalú munkáját az idegrendszeri sérült és a normáltól eltérő fejlődési menetű csecsemők és kisgyermekek körében.

A MOL Gyermekgyógyító program által támogatott élményszerző foglalkozások hatása, mint pl. egy bohócdoktori vizit a kórházban, vagy egy nagyszerű közös tábor a sorstársakkal, nagyban hozzásegítik a gyerekeket a betegség okozta negatív hatások feldolgozásához és erősíthetik a gyógyulási kedvet. A művészetterápia a kommunikáció fejlesztéséhez ideális eszköz, különösen a fogyatékkal élők esetében, akiknek életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amellyel saját és családjuk életminőségének javulását érik el.

„A beteg vagy fogyatékos gyermekek küzdelme ritkán kerül reflektorfénybe. Pedig a küzdelem, amit az emberhez méltó életért, néha az életben maradásért folytatnak, felülmúlja a hétköznapi ember által ismert nehézségeket. Céljaik eléréséért komoly áldozatokat hoznak, és sikereiknek ugyanúgy örülnek, mint mások. E sikerekhez segíti hozzá őket és kezelőorvosaikat, szüleiket, környezetüket immár öt éve a MOL Gyermekgyógyító program. A támogatott terápiás módszerek sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több kórház igyekszik beilleszteni azokat valamilyen módon a kis betegek mindennapjaiba.” – mondta a bemutatkozón Somlyai Dóra, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL Magyarország legnagyobb vállalati adományozója, számos társadalmi kezdeményezés mellé odaáll, mind a sport, mind a kultúra vagy akár a környezetvédelmi és szociális ügyek területén. November 18-án a MOL Gyermekgyógyító program által támogatott sikeres terápiás kezdeményezések mutatkoztak be, az esemény házigazdája a Gézengúz Alapítvány volt.


A Gézengúz Alapítvány az idegrendszeri sérült és a normáltól eltérő fejlődési menetű csecsemők és kisgyermekek körében végzi munkáját. Az alapítvány terápiás programokat működtet (például hidroterápia, zeneterápia, mozgásterápia, családterápia), emellett diagnosztizáló és szakember-továbbképző feladatokat is ellát. Budakalászon európai színvonalú gyermekrehabilitációs központot hoztak létre Cseppek Háza néven, hasonló központjuk működik Győrben is.

A házigazdák mellett bemutatkozott a gerincbetegségben szenvedők támogatására létrejött Vertebra Alapítvány, a pszhichiátriai betegekkel foglalkozó Az Egészséges Lelkű Ifjúságért Alapítvány, valamint a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány és gyengénlátó gyermekek számára ún. miliőterápiát szervező Kovács Csongor Alapítvány.






CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!