2017 szeptember 25 hétfő

Summa Artium díjat kapott a Magyar Telekom

Az  immár hatodik alkalommal megrendezett Mecénás Napi Díjátadó Gálán és Árverésen osztották ki a Summa Artium díjakat. A zsűri döntése alapján 2010-ben „Kultúra a CSR-ban” kategória győztese  a Magyar Telekom lett.  Ez a díj méltó elismerése a vállalat kultúra támogatására fordított közel két évtizede tartó kiemelt figyelmének.

A magyar művészeti mecenatúra legfontosabb eseményén a kultúrával és a művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatokat és magánszemélyeket jutalmazzák minden évben a Műcsarnokban, ünnepélyes keretek között.

A Magyar Telekom közel két évtizede kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalással kapcsolatos programjaira. A hazai vezető telekommunikációs szolgáltató  társadalmi szerepvállalási stratégiájában az oktatás, az egészségügyi prevenciós programok és a fenntarthatóság mellett szerepel a kulturális élet támogatása. A cég már közvetlenül a magyarországi piacgazdaság kialakulását követően olyan fontos missziókat vállalt, mint a saját szimfonikus zenekar (ma Concerto Budapest) és múzeum fenntartása, vagy a T-Mobile által szervezett Kapcsolat koncert, az ország legnagyobb, ingyenes könnyűzenei koncertsorozatának megszervezése.

A vállalat hangsúlyosan van jelen a kultúra területén. A klasszikus zenétől a képzőművészeti kiállításokon át a filmkészítésig nyújt támogatást. A Magyar Telekom  számára kiemelkedő jelentőségű a kulturális és könnyűzenei fesztiválok segítése - Művészetek Völgye, Volt fesztivál, Balaton Sound, Bánki-tó fesztivál, T-Home Gyerek-sziget, ARC pályázat, Pécsi Örökség fesztivál, Campus fesztivál, valamint korábban a Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztivál. A vállalat számára fontos, hogy a Művészetek Palotája stratégiai és kommunikációs partnereként segíthetik az ott folyó nemzetközi szinten is elismert munkát.
Tudományos ismeretterjesztő programok, illetve kutatások finanszírozására is kiterjed a vállalat támogatása. Egyik mozgatói a Kutatók éjszakája nevű nagyon sikeres, tudományt népszerűsítő kezdeményezésnek, de a tudományos vonulatba illeszkedik a Mindentudás Egyetemének, illetve a Magyar Tudományos Akadémia mobil társadalomkutatási projektjének segítése.

Nagyon fontos szempont a kultúratámogatási projektek esetén, hogy a lehető legszélesebb körhöz jussanak el a támogatott alkotók, illetve alkotások, valamint az is, hogy a vállalat lehetőséget teremtsen a szemléletformálásra a támogatásain keresztül. A Magyar Telekom a kulturális együttműködéseit integrálja társadalmi szerepvállalási tevékenységének egyéb elemeivel, így valósulhatott meg például a Kapcsolat koncerten a mozgáskorlátozottak számára kialakított speciális lelátó, vagy a környezetkímélő közlekedési eszközök használatára ösztönző kommunikáció és ehhez kapcsolódóan a helyszínen felállított kerékpármegőrző is.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!