2017 szeptember 24 vasárnap

A Cetelem faültetéssel csatlakozott a WWF klímavédelmi programjához

A Cetelem és a WWF Magyarország elmúlt évben kezdődött együttműködésének első lépéseként 2009-ben a bank karácsonyi ajándékozási gyakorlatát változtatta meg, és partnereinek szánt ajándékként 2,5 millió forint értékű faállomány elültetésével járult hozzá a WWF Magyarország klímavédelmi programjához.

A Cetelem zöld programja következő lépéseként 2010 májusában Budapesten ültetett el 45 db magas kőrist a WWF szakmai támogatásával és a Liszt Ferenc ökoiskola tanulóinak segítségével, az ősz folyamán pedig Szegeden és Debrecenben telepített juharfákat és kocsányos tölgyeket, helyi általános iskolásokkal közösen, mintegy 7 000 000 Ft értékben.

A bank az elmúlt évben a Cetelem a Zöldebb Környezetért Program keretében új arculatú hitelkártyák kibocsátását kezdte meg. A fákat ábrázoló hitelkártyák nem csupán arculatukban tükrözik a bank környezetvédelem iránti elköteleződését, hanem a Cetelem-WWF Magyarország együttműködés eredményeként áprilistól aktív eszközei is környezetünk zöldebbé alakításának.

2010. április 1-től a bank minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordít a WWF Magyarország szakmai segítségével.

A fás hitelkártyák, a Juhar, a Cédrus és a Mahagóni arculata a programhoz kapcsolódva került kialakításra, de nemcsak ezek, hanem  valamennyi Magyar Cetelem Bank által kibocsátott hitelkártya részt vesz a faültetésben. Minden vásárlási tranzakció (POS terminálon végzett, telefonos autorizáción keresztül történő és online vásárlás) után gyűlnek a programra szánt 10 forintok, akár 1000 Ft alatti vásárlás esetén is. Az összeget a bank nem terheli tovább ügyfeleire – így számukra a program nem jár költségekkel -, ugyanakkor a kártyabirtokosok minden egyes hitelkártyás vásárlásukkal hozzájárulnak, hogy minél több élő fa kerülhessen környezetünkbe.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!