2017 szeptember 25 hétfő

Humanitárius Alapot hozott létre a Vodafone és az Ökumenikus Segélyszervezet

A Vodafone Magyarország és anyavállalata, a Vodafone Csoport összesen 10 millió forintos hozzájárulásával és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével elindította a Vodafone Humanitárius Alapot. A mai napon aláírt szerződéssel létrehozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat.

A Humanitárius Alap forrásait a vörösiszap által elöntött térségben, ezen belül is Kolontáron használják fel elsőként. Az Ökumenikus Segélyszervezet 35 kolontári károsult családnak öt hónapon keresztül havonta állít össze és ad át egy-egy 20 kg-os segélycsomagot, amely tartós élelmiszereket, tisztító- és mosószereket tartalmaz. A mai napon a Vodafone székháza elől útjára indított első teherautó a rászoruló családokhoz viszi a kézzel fogható segítséget.

„A mai napon létrejött együttműködés egyedülálló Magyarországon, mivel katasztrófa esetén azonnal rendelkezésre áll a Vodafone támogatása. Ez biztos hátteret ad munkánkhoz, hogy a lehető leghamarabb célba tudjuk juttatni a segélyszállítmányokat. Segélyszervezetünk az első napoktól kezdve a helyszínen segíti a vörösiszap katasztrófa károsultjait. Humanitárius irodát nyitottunk Kolontáron, így közvetlen kapcsolatban állunk a lakossággal, az önkormányzattal és más szervezetekkel. A most útnak induló segélyszállítmánnyal olyan családoknak segítünk, akik esetében a vörösiszap közvetlenül érintette a lakóteret.” – mondta Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

„A Vodafone Magyarország üzleti stratégiájának kiemelkedően fontos része a minket körülvevő környezetre való odafigyelés, a társadalmi szempontból fenntartható működés. Azon túl, hogy felelős vállalati stratégiánk elveit követjük, szeretnénk elismerni mások erőfeszítéseit is. A Vodafone természeti katasztrófák és egyéb krízishelyzetek esetén sem késlekedik az áldozatok segítségére sietni” – mondta Intődy Gábor, a Vodafone Magyarország Zrt. belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalás csoportjának vezetője.

A Vodafone Magyarország az anyagi eszközökön túl önkénteseivel is segít – a vállalat munkatársai munkaidő-kedvezményt vehetnek igénybe, ha társadalmi célok érdekében önkéntes munkát végeznek. Vodafone-os önkéntes csapatok tavaly nyáron az árvíz sújtotta településeken is közreműködtek a védekezésben, a segélycsomagok szétosztásában.

Tekintse meg az eseményről készült képgalériát!


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!