2017 szeptember 25 hétfő

Átadták az idei Hégető Honorka díjakat

A televíziós és online riporterek munkáit értékelő Hégető Honorka Alapítvány mai, nyolcadik alkalommal megrendezett díjkiosztóján három, egyenlő értékű díjat adott ki. A Szépművészeti Múzeumban megtartott ünnepségen társadalmi és szociális érzékenységet bizonyító riportjaiért elismerésben részesült Serdült Szilvia, az RTL Klub Házon kívül című műsorának riportere. Díjat kapott Ács Dániel, az Index-videó újságírója, aki egy roma vádlottakat „magyarellenességükért” elítélő drámai elsőfokú ítélet körülményeit mutatja be. Nyertes lett László Gábor is, akinek filmjét a közszolgálati és egy helyi televízió mutatta be. László filmje egy roma és egy nem roma férfi párhuzamos portréja: mindketten szívesen töltik idejüket törzskocsmájukban, egymástól pár utcára, de egymással még sosem találkoztak.

A díjazó alapítvány zsűrijének elnöke, Baló György televíziós újságíró elmondta: egyre kevesebb az olyan csatorna, műsor, amely a hátrányos helyzetűekkel foglalkozik, ezért különösen értékelendőek a díjazott teljesítmények. Baló szerint kérdéses, mennyire követi a média a társadalom állapotát, mennyire foglalkozik például azokkal, akik a válság miatt rossz helyzetbe kerültek.

A díjkiosztó ünnepség keretében került sor az „Ügynökök a magyar médiában '89 előtt – Szabad akarat vagy kényszer? című fórumra. A beszélgetésen részt vett Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, Gervai András, író, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója.

A Hégető Honorka Alapítvány évente hirdet pályázatot tévériporterek, dokumentumfilmesek, valamint online riporterek számára, akik hátrányos helyzetű emberek kiszolgáltatottságával, vagy társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozó műsort vagy filmet készítenek. Idén különös figyelmet fordít az Alapítvány a romák és nem romák közti érintkezési pontokat, a többség-kisebbség közti konfliktust árnyaltan ábrázoló internetes és televíziós alkotásoknak. Hégető Honorka az RTL Klub tehetséges és érzékeny riportere volt, 2001-ben tragikusan hunyt el.

Nyilas Orsolya

„A Telenornál nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan kezdeményezésnek lehetünk a kezdetek óta főtámogatói, amely immáron nyolcadik éve őrzi az RTL Klub fiatalon elhunyt riporterének emlékét. A vállalat mindig is nagy hangsúlyt fektetett a felelősségvállalásra, azon belül is a társadalmi ügyek támogatására. Úgy gondoljuk, hogy a Hégető Honorka Díj is azt a szellemiséget hordozza magában, melyet a Telenor is képvisel hazánkban és a világ többi részén egyaránt. Bízunk benne, hogy a most díjazott alkotásokhoz hasonlóan a jövőben is magas színvonalú, a hátrányos helyzetű csoportokat különleges nézőpontból bemutató alkotások kerülhetnek a zsűri elé. Örülünk annak, hogy az alapítvány támogatásával egyben az újságírás színvonalának fenntartásához is hozzájárulhatunk, s ahhoz, hogy a győztesek szakmai és erkölcsi megbecsülés mellett anyagi elismerést is kapjanak.” – mondta Nyilas Orsolya, megbízott PR vezető.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!