2017 szeptember 25 hétfő

Fiatal magyar művészek Bécsben

A bécsi Collegium Hungaricum Galerie UngArt kiállítótermében február 17-én megnyílt a „Víziók a jövőről” (Zukunftsvisionen / Visions of the Future) című kiállítás. A kiállításon a Collegium Hungaricum és a Siemens fiatal magyar képzőművészek olyan műveit mutatja be, amelyek a Siemens vezető gazdasági szakembereivel folytatott közvetlen párbeszéd alapján készültek.

A kiállítás témája a gazdasági, környezeti és etikai fenntarthatóság, a világ fenntartható fejlődésének feltételei. A fenntartható fejlődés és az emberi együttélés feltétele a kooperáció, ami csak jól meghatározott keretek között működhet. Ilyen keretet kínál jelenleg az Európai Duna Stratégia, amely a közép-európai országok, illetve a Duna-medence országainak természetes együttműködését új, innovatív tartalmakkal kívánja feltölteni.

A megnyitót követően Ungvári Tamás író, műfordító, irodalomtudós, Rudolf Taschner matematikus (2004-ben Ausztriában az Év tudósa) és Dale A. Martin, a magyar Siemens elnök-vezérigazgatója beszélgetett a jövőről, a manapság egyre gyakrabban szóba kerülő „fenntartható fejlődés” kifejezésről.

Dale A. Martin a pódiumbeszélgetés során elmondta: „A fenntarthatóság a Siemens számára értékek teremtését és értékek megőrzését jelenti. A fenntarthatóság arra inspirál minket, hogy újraértelmezzük a minket körülvevő világot, technológiánkkal válaszokat kínáljunk napjaink legégetőbb környezeti és társadalmi kérdéseire. Társadalmi felelősségünket tudatosan vállaljuk, ennek szellemében a jövőben is folytatjuk támogatói tevékenységünket.”

A Siemens tudatosan és következetesen kiáll a társadalmilag fontos témák mellett – ezt támasztja alá többek között „A jövő könyve – gondolatok a holnap világáról” elnevezésű kezdeményezés is. A kiállítás a projekt megvalósítása során született képekből kínál válogatást, és szeretné folytatni a felelősségről és a jövőről szóló párbeszédet a gazdasági, a kulturális és a politikai élet képviselőivel.

A kiállítás 2011. április 8-ig látható a bécsi Collegium Hungaricumban.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!