2017 szeptember 25 hétfő

Itt vannak a H2O nyertesei

A Vodafone Magyarország támogatásával hét magyarországi általános iskola vehet részt a H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) programban a 2011/12-es tanévben:

1)    Szentmártonkáta, Székely József Református Iskola
2)    Hencida, Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda
3)    Budapest, XV. ker., Czabán Általános Iskola és Óvoda
4)    Tápióbicske, Földváry Károly Általános Iskola
5)    Galgamácsa, Körzeti Általános Iskola
6)    Bükkaranyos, Általános Iskola és Óvoda
7)    Rezi, Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A nevelési program egy speciális csoportmunkán és differenciált tanulásszervezésen alapuló tanítási eljárás, amely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű pedagógiai munkát olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.

A H2O projekt szakemberei a jelentkezők közül azokat az iskolákat részesítették előnyben, ahol a teljes tantestület egységesen a program bevezetése mellett áll, hiszen minden egyes pedagógus munkájára, együttműködésére szükség van. Ezen kívül a lényeges szempont volt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek aránya az iskolán belül megközelítse vagy meghaladja a 40%-ot. Fentieken túl, az iskola országon belüli elhelyezkedése és a tantestületnek a fenntartó önkormányzattal ápolt kapcsolata is meghatározó eleme volt a döntésnek.

Intődy Gábor, a Vodafone belső kommunikációért és társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetője elmondta: „A Vodafone felelősen viselkedő gazdasági szereplőként, a program fontosságát és társadalomra gyakorolt pozitív hatását felismerve támogatja az üzleti és civil szektor együttműködését. A Vodafone a rászoruló közösségek támogatása érdekében innovatív megoldások és újszerű megközelítések elterjesztését segíti”.

A Vodafone anyagi támogatással járul hozzá, hogy a továbbtanulási szempontból átlag alatti iskolák a program és az abban alkalmazott módszerek segítségével átlag felettivé váljanak. A vállalat hét iskolát támogat, ahol a komplex instrukciós program bevezetését a tanárok felkészítésével és a szükséges eszközök finanszírozásával segíti. A program 2011 szeptemberében indul és az iskoláknak legalább 5 éven keresztül kell alkalmazniuk.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!