2017 szeptember 24 vasárnap

Az Electrolux a világ legetikusabb vállalatai között

2011-ben rekordszámú szervezet versengett a Világ legetikusabb vállalata címért, melyet végül mindössze 110 vállalat, köztük az Electrolux, nyert el. A US Ethisphere Institute által készített rangsor világszerte azokat a vállalatokat ismeri el, melyek a vállalatirányítás terén példás etikai hozzáállást mutatnak és bizonyítják a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségüket.

„A fenntarthatóság szerves részét képezi az Electrolux üzleti stratégiájának, és ez az elismerés megerősítés számunka, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta Henrik Sundström, a környezeti hatásokkal foglalkozó részleg alelnöke.

Az Electrolux a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kérdéskörét Magyarországon is kiemelten kezeli. A vállalat hazai üzemeiben is meghirdetette az EMS (Electrolux Manufacturing System) programot, melynek keretében a gyárakban dolgozó kollégák javaslatot tehetnek arra, hogy miként lehetne a munkahelyi környezetet biztonságosabbá és kellemesebbé, a termékek minőségét jobbá, illetve a gyár termelését költséghatékonyabbá tenni. A környezetvédelmi célkitűzések elérését pedig az Electrolux Green Spirit II. programja segíti, melynek keretében, a vállalat 15 százalékos energia megtakarítást szeretne elérni a 2008-2012. közötti időszakban.

A világ legetikusabb vállalatait felsoroló listán való szereplésre idén is több ezer vállalat jelentkezett, melyek közül egy amerikai tudósokból, akadémikusokból, jogászokból és kormányzati képviselőkből álló szakértő zsűri állította össze a végleges rangsort. A többlépcsős értékelési folyamat a vállalatirányításon alapul, amely többek között megmutatkozik a társadalmi szerepvállalás, a vezetési stílus és az innováció fontosságának területén is.

Az Ethisphere Institute olyan kutatószervezet, mely elkötelezett az üzleti etika, a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a korrupció elleni harc és a fenntarthatóság bevált gyakorlatainak létrehozása, fejlesztése és megosztása iránt. A rangsor összeállításának részletes módszertana és a díjazottak teljes listája a http://ethisphere.com/worlds-most-ethical-companies-rankings/ oldalon olvasható


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!