2017 szeptember 25 hétfő

Gyermekeket nyaraltatott a Generali

Augusztus 15. és 21. között a Miskolci Gyermekvédelmi Központból 40 gyermek nyaralhatott a Balatonon a Generali Biztosító jóvoltából. A cég a vakáció során a strandolás mellett változatos és izgalmas programokkal várta a gyerekeket, akik az egyhetes üdülés során kirándulást tettek Tihanyban, Szántódpusztán, szombaton pedig vár még rájuk egy nagy élmény a Zamárdi Kalandparkban.

A Generali Biztosító évek óta elkötelezett támogatója a nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy azoknak segíthessen, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. 2010-ben az edelényi árvízkárosultak gyermekei nyaraltak a Római-parton, idén pedig az egykori Miskolci Gyermekváros lakóira esett a választás, ahonnan 40 gyermeknek tették emlékezetessé a nyarat egy egyhetes balatoni üdüléssel.

„Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy segítő kezet nyújtsunk a nehéz körülmények között élőknek, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyermekekre. Az elmúlt években számos olyan akciót szerveztünk, melynek elsődleges célja volt, hogy szebbé tehessük a gyerekek életét, mosolyt varázsolhassunk az arcukra. Az egyik televíziós csatornán nemrég láttunk egy riportot, amelyben a Miskolci Gyermekvédelmi Központ mindennapjaiba nyerhettünk belepillantást. A műsort követően néhány kollégánk ellátogatott a gyermekotthonba és egy egész napot együtt töltött a gyermekekkel. Sokat beszélgettek arról, mire vágynak a leginkább. Ennek alapján döntöttünk úgy, hogy egy egyhetes balatoni nyaralást szervezünk számukra.” – mondta Paál Zoltán, a Generali személybiztosításért felelős vezérigazgató-helyettese.

A balatoni vakáció ideje alatt a gyermekek változatos, színes programokon vehettek részt. A hét első felében Tihanyba kirándultak, ahol nemcsak az Apátságot nézhették meg, de meglátogatták a Baba- és a Marcipán Múzeumokat is. A hét második felében Szántódpusztára utazott a csoport, ahol a sétakocsizás előtt ellátogattak a skanzenbe és a kisállat-simogatóba is. A látnivalók közül természetesen nem maradhatott ki a zamárdi Kőhegy kilátó és az Akvárium sem, ami után az elmaradhatatlan hajókirándulás következett. A legizgalmasabbnak azonban az utolsó „megmérettetés”, a Zamárdi Kalandpark ígérkezik, ahol a gyerekek próbára tehetik bátorságukat, ügyességüket is.

A gyerekek nevelői örömmel látták, hogy a sokszor mostoha körülmények közül érkező és nehezen kezelhető gyerekeket milyen nyitottá és felszabadulttá tették az élmények. „A mi kis növendékeinknek különösen sokat számít, hogy egy hetet tölthetnek Zamárdiban. Biztos vagyok benne, hogy ez a vakáció még sokáig megmarad az emlékezetükben, és erőt ad majd nekik a mindennapi problémák leküzdéséhez.” – tette hozzá Lovas János Tibor, a Miskolci Gyermekvédelmi Központ igazgatója.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!