2017 szeptember 25 hétfő

Ismét Törődés Napja a Budapest Banknál

Játszótérépítés, padjavítás, sportpálya-felújítás, kerítésfestés és kertrendezés - ezek voltak a szombati Törődés napi önkéntes akció fő elemei az újpesti Erzsébet Utcai Általános Iskolában. A Budapest Bank munkatársai idén második alkalommal látogattak el az intézménybe, hogy szebbé és biztonságosabbá tegyék az itt tanuló gyerekek környezetét.

A Budapest Bank több mint tíz éve rendezi meg minden évben kétszer - tavasszal és ősszel - a Törődés Napja programsorozatot: a bank munkatársai és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá egy helyi intézmény, többnyire iskola, óvoda, játszótér vagy park felújításhoz, rendbetételéhez. Idén tavasszal már 12 városban rendezték meg az eseményt, most szombaton pedig elindult az őszi akciósorozat, amely Budapesten kívül 10 vidéki várost fog érinteni. Az első állomás a budapesti központi akció, amelynek helyszínéül az Erzsébet Utcai Általános Iskolát választotta a bank.

Az intézmény tanulóinak 40%-a hátrányos helyzetű, számos tanulásban akadályozott gyermek vesz részt az integrált oktatásban. A bank dolgozói idén második alkalommal látogattak el az intézménybe, hogy szabadidejüket az iskola szebbé tételére fordítsák. Tavaly és most is közel 100 munkatárs és családtagjaik, illetve a General Electric (GE) többi leányvállalatának dolgozói, az iskola tanárai és a gyerekek szülei vettek részt a felújításban.

2010-ben többek között a kerítések újrafestése, a kerti padok felújítása és pótlása, kerti pagoda építése és az iskola előtti tér füvesítése történt meg, de maradt még feladat bőven. Ezúttal a játszótér alapjainak elkészítése, körbekerítése, újabb padok, valamint virágládák készítése, a sportpálya palánkjának lefestése, a tornapadok lecsiszolása és újrafestése, illetve kertrendezés volt a program.  Ám ezzel nem értek véget a munkálatok: még készülnek az új játszótéri eszközök, amelyek elhelyezésére tavasszal kerül sor. A szakmunkát a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Szolgáltatóháza végzi, amely a szervezet szociális vállalkozásaként a hajléktalanok reintegrációját segíti, a fedél nélküli emberek szakmunkára való képzésével. A munkálatokat a GE Foundation, a bank anyavállalatának alapítványa 5000 dollárral (970 000 Ft), a Budapest Bank pedig egymillió forinttal támogatta.

„A Budapest Bank felelős vállalatként kiemelten fontosnak tartja, hogy kezdeményezéseivel segítse a civil társadalmat. Vállalati kultúránk egyik alapeleme, hogy a munkatársaink is azonosuljanak ezzel a szemlélettel. Ennek most is jó példáját láthattuk: számos lelkes kolléga és családja jött el, hogy szabadidejében egy jótékony célhoz járuljon hozzá. Nagyon örülök, hogy ismét alkalmunk nyílt hozzájárulni egy rászoruló intézmény szebbé tételéhez” – mondta Rolek Ferenc, a bank HR vezetője.

„Nagy örömmel fogadtuk a Budapest Bank önkéntes akcióját. Az iskola körülményei, a mindennapi környezet óriási szerepet játszik a gyermekek fejlődésében. Igazán nagyra értékeljük, hogy a cégcsoport dolgozói nagy számban képviseltették magukat és rendkívüli lelkesedéssel kellemesebbé varázsolták az iskolánkat. Az udvar felújításával, a játszótér alapjainak kialakításával egy sokkal élhetőbb környezetben tölthetik el kisdiákjaink a hétköznapokat” – mondta el Pál Lászlóné, az Erzsébet Utcai Általános Iskola igazgatója.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a Budapest Bank Budapestért és a "Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért" Alapítvány – az elmúlt közel 20 évben több mint 21 ezer pályázatot bírált el és részesített 790 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.
A Törődés Napja budapesti akcióján a következő GE leányvállalatok képviseltették magukat:
Budapest Bank (GE Capital EMEA), GE Working Capital Solutions, GE Appliances and Lighting, GE Corporate, GE Healthcare, GE Aviation.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!