2017 szeptember 25 hétfő

Várják a pályázatokat az Önkéntességért Díjra

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2011-ben, az Önkéntesség Európai Évében ismét meghirdette „Önkéntességért Díj” pályázatát, amelynek támogatója idén is a Budapest Bank, „Az év vállalati önkéntes programja” díj két évvel ezelőtti nyertese. Az alapítvány még közel két hétig várja a jelentkezőket, jelöléseket három fő kategóriában.

2011-ben még nagyobb figyelmet kap az önkéntes tevékenység: az Önkéntesség Európai Éve fontos célkitűzése, hogy a figyelemfelhíváson valamint az önkéntes munkavégzés népszerűsítésén túl megfelelő elismerésben részesítse mindazokat, akik a példaértékű önkéntes tevékenységük révén vagy önkéntesek bevonása által sokat tesznek a társadalomért.

A civil szervezetek és az önkormányzati fenntartású intézmények gyakorlatába egyre inkább beépül az önkéntesek alkalmazása, amelynek köszönhetően már számos területen működnek önkéntesek által is támogatott programok. A vállalatok egy része is felismerte, hogy a társadalmi felelősségvállalási tevékenységük részeként megszervezett önkéntes programok révén növelhetik munkatársaik elköteleződését, motivációját, továbbá hozzájárulhatnak személyiségük fejlődéséhez. Mindemellett az önkéntes programok kiváló lehetőséget teremtenek a közösségépítésre, továbbá hozzájárulhatnak egy cég jó társadalmi megítéléséhez, és elősegíthetik a hosszú távú fenntarthatóságot.

Az ÖKA egyik alapvető célja, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. Ennek érdekében hirdette meg az Önkéntességért Díjat 2011-ben is, amely ismét a Budapest Bank támogatásával valósul meg. A Budapest Bank vállalati kultúrájának szerves része az önkéntes tevékenység támogatása valamint az esélyegyenlőség érvényesítése. A pénzintézet több mint tíz évvel ezelőtt indította el önkéntes akciósorozatát a „Törődés Napját”, amely éves szinten közel 800 munkatársat mozgósít országszerte.

A bank fontosnak tartja, hogy az önkéntes tevékenység társadalmi szerepét egyre többen felismerjék, ezért is támogatja az Alapítvány célkitűzéseinek megvalósítását, és különdíjjal ismeri el azt a magánszemélyt, aki a legtöbbet tette az esélyegyenlőségért önkéntes munkája során. (A Budapest Bank „Esélyegyenlőségért”különdíja nyertesét az”Az Év Önkéntese” elismerésre pályázók közül választják ki.)


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!