2017 szeptember 25 hétfő

Először osztották ki az élelmiszeripari Greennovációs Nagydíjat

Az idén első alkalommal hirdetették meg a Greennovációs Nagydíjat, amelyre 23 pályamunka érkezett. A gyártó kategóriában az első díjat a vízfelhasználását 30 százalékkal csökkentő Dreher Sörgyárak Zrt. vihette haza a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért.

Reggelire egy csésze kávé pirítóssal, két korsó sör munka után. Nem nagy tételek, ellenben az előállításukhoz használt vízmennyiség igen jelentős: egy csésze kávéhoz 140, egy szelet kenyérhez 40, egy liter Pilsner Urquell előállításához 45 liter víz szükséges.

A Sörgyár az elmúlt három évben 30 százalékkal csökkentette fajlagos vízfelhasználását. A 2010. január és 2011. november közötti időszakban 867 000 hl vizet takarított meg, ami közel 1600 ember* éves átlagos vízfelhasználásának felel meg – a pályázati anyagokat bíráló zsűri az eredményhez vezető intézkedések részletes bemutatását, és egyúttal a Dreher Sörgyárak komplex fenntarthatósági stratégiáját I. helyezéssel ismerte el. 

Miért foglalkozunk Dreher Sörgyárakként a kérdéssel? A sör 85-95%-a víz, így annak összetétele nagymértékben befolyásolja a sör ízét. A sörgyártás szinte minden egyes technológiai lépése vizet igényel – ezek a tények és a fenti számok láttán nem volt kérdés, hogy az I. FMCG Greennovációs Nagydíjért folyó küzdelemben a Dreher Sörgyárak Zrt. egyik pályázati anyaga a víztakarékossági intézkedések bemutatása köré épül” – mondta Fertetics Mandy, a cég vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője.

Kovács Tibor, a Dreher Sörgyárak regionális műszaki igazgatója a díjátadón kiemelte: „A díj elismerés a munkatársainknak, akik nem csupán kötelezettségnek tekintik a víz- és energiamegtakarítást a gyárban, de beépítik a mindennapjaikba is ezt a szemléletet, amire különösen büszkék vagyunk.”

Az Élelmiszer szaklap első alkalommal hirdette meg az FMCG Greennovációs Nagydíjat, melyre 23 pályamunka érkezett. A legtöbb anyag a gyártó kategóriában született, ahol az első díjat a Dreher Sörgyárak Zrt. vihette haza a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért. A vállalat ezen felül három pályázati anyagot adott be, a következő témákban: Klímabarát energiafelhasználás – villamos és hőenergia eredményeink; Újrahasznosítás mesterfokon; Többutas csomagolás – környezetbarát választás a fogyasztóknak.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!