2017 szeptember 25 hétfő

Zöld játszóteret avattak Harkányban

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben indította el a váci és siklósi térségekben a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, amelyen a harkányi önkormányzat másfélmillió forintos támogatást nyert a „Vár a Zöld Vár” elnevezésű program megvalósítására. A most átadott játszótér az első a településen, amelyet környezeti nevelési céllal, minőségi anyagokból építettek és a legmodernebb tanúsítványokkal rendelkezik.
Dr. Imri Sándor polgármester és Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója adták át 2012. május 22-én a harkányi Hársfa téren található fa játszóteret, amelyet a harkányi önkormányzat és a Tenkes Környezetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően vehetnek majd birtokba a gyerekek. Az eső miatt a harkányi óvodában megtartott ünnepségen részt vettek a település vezetői, a helyi képviselőtestület tagjai, valamint a DDC és a pályázat bírálóbizottságának képviselői. A várat szimbolizáló torony, a mászóka, csúszda és egyéb játékok gondoskodnak az óvodások szórakozásáról és festett ábrák, mesei keretben ismertetik a környezetvédelmi értékek megóvásának fontosságát.
A terveket Kiss-Kálmán Éva tájépítész készítette, aki szem előtt tartotta a játékos környezeti nevelés lehetőségeit is: „Barátságos, hosszútávon fenntartható, szerethető kis világot terveztünk a gyerekeknek. A mieink mellett az idelátogató családoknak is” – mondta el az alkotó.
„Az Önkormányzat különösen büszke az elnyert lehetőségre, de arra is, hogy a játszótér olyan környezetben fekszik, ahol a lakóközösség figyelő tekintete is segíti a megteremtett értékek megőrzését” – mondta el Dr. Imri Sándor polgármester.
A Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója, Szarkándi János elmondta: „Vállalatunk számára rendkívül fontos Beremend térsége, elkötelezettségünket beruházásaink is igazolják és a fejlesztések mellett, a helyi közösség támogatását is fontosnak tartjuk. Büszkék vagyunk az egyedülálló harkányi játszótérre, amely tulajdonképpen egy vár, a zöld gondolkodás vára, ahol a gyerekek elsajátíthatják a környezettudatos gondolkodás fontosságát! Sokat jelent ez a kezdeményezés a DDC számára azért is, mert a DDC Zöld Megoldás-pályázat első programját avatjuk fel.”
Előzmények
A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását segítik elő, lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére.
A pályázatokat elbíráló zsűri felkérése során a vállalat azt tartotta szem előtt, hogy a gyárak vonzáskörzetében élő és dolgozó, elismert, hiteles szakértők döntsenek a pályamunkákról.

CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!