2017 szeptember 25 hétfő

Törődés Napja a Szabó Lőrinc Általános Iskolában

A Budapest Bank balassagyarmati bankfiókjának munkatársai a Szabó Lőrinc Általános Iskolába látogattak el, hogy önkéntes segítségükkel megszépítsék az intézmény udvarát. Az akcióra a Törődés Napja önkéntes programsorozat keretében került sor, amely idén tavasszal országszerte 12 városban zajlik a Budapest Bank szervezésében.
A Budapest Bank balassagyarmati bankfiókjának munkatársai pénteken a Szabó Lőrinc Általános Iskolában jártak. Az intézmény fontos szerepet tölt be a helyi oktatásban, ugyanis kiemelten foglalkozik tehetséggondozással és sportneveléssel. Az iskola számára viszont komoly gondot okoz az udvari eszközök megfelelő állagvédelme, amelyre az önkormányzati finanszírozás szűkössége miatt jelenleg nincs lehetősége. Ezért jött jól most a kétkezi és az anyagi segítség: a pénzintézet dolgozói lefestették az udvari kerítést, a padokat és a kültéri eszközöket, a bank pedig 100 ezer forinttal támogatta a munkálatok elvégzését.
„Az önkéntesség bankfiókunk hagyományai közé tartozik, tavaly a Dózsa György Általános Iskola egyik osztálytermet újítottuk fel. Fontos számunkra, hogy jótékonyan járuljunk hozzá azon intézmények fejlődéséhez, ahol gyermekeink tanulnak. Nagyon örülök, hogy ez alkalommal is számos kollégánk és családtagja jött el, hogy szebbé és biztonságosabbá tegye a gyermekek környezetét” – mondta el Fábiánné Jóna Zsuzsanna, a Budapest Bank balassagyarmati fiókvezetője.
A pénzintézet több mint 10 éve rendezi meg – minden évben kétszer: tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű programsorozatát, amelynek elsődleges célja a helyi gyermek- és ifjúsági oktatási, egészségügyi intézmények támogatása, az ott élők életkörülményeinek és környezetének javítása. Az önkéntes akciósorozat keretében évente országszerte több száz munkatárs, összesen körülbelül 2600 önkéntes órával nyújt segítséget különböző helyi intézményeknek.
A bank számára fontos érték a sokszínűség és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a pénzintézet a rászorulóknak további segítséget is nyújt két legnagyobb önálló alapítványán keresztül: a „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványok az elmúlt több mint 20 évben összesen több mint 31 ezer pályázatot bíráltak el és részesítettek 830 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!