2017 szeptember 25 hétfő

Az Esterházy Madonna a fertődi Esterházy kastélyban a VELUX Magyarország Kft. támogatásával

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban fes¬tett Esterházy Madonnáját ma a budapesti Szépművészeti Múzeum őrzi. A festményt az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Eszterházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyarország Kft. támogatásával.
A fertődi Esterházy-kastély fenntartója, a több mint 40 jeles műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Fertődön, valamint Fertőszentmiklóson több mint 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal rendelkező VELUX Magyarország Kft. 2012. május elején írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a vállalat szponzorálja az Esterházy Madonna kiállítását a kastély dísztermében.
"Az együttműködésnek köszönhetően ezer dolgozónk számára itt, helyben nyílik lehetőség arra, hogy a lakóhelyükhöz kötődő világhírű alkotást megtekinthessék. Örömmel tettünk eleget a támogatási felkérésnek, hiszen így nemcsak a dolgozóinknak, hanem családjuknak, barátaiknak és a térség minden lakójának is páratlan kulturális élményt szerezhetünk" – nyilatkozta Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
"Szinte természetes szövetségesként tekintettünk a VELUX Magyarország Kft.-re ennek a különleges kulturális eseménynek a megszervezésében, mivel a cégcsoport és a kastély együttműködése évtizedes múltra tekint vissza. A VELUX Alapítványok már 2001-ben támogatást nyújtottak az Esterházy-kastély kápolnájának megújításához" – emelte ki Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetője.
A cég nemcsak kulturális, hanem egyéb területeken is kiemelten kezeli a helyi közösségek támogatását. A cégcsoport Dolgozói Alapítványán keresztül évente 10–15 civil szerveződés napi működéséhez nyújt támogatást, 2012-ben például a Fertődi Fiatalok Egyesületének díjugrató akadálypark kialakításához, a hegykői közösségi ház burkolati felújításához vagy az agyagosszergényi ifjúsági klubnak, nyugdíjas klubnak és gyermekjóléti szolgálatnak helyet adó közösségi ház berendezéséhez. A cégcsoportot tömörítő VKR Holding alapítványai (VELUX Alapítványok) szintén igen aktívak Magyarországon. Az első támogatások egyike 2001-ben éppen az Esterházy-kastély kápolnájának teljes rekonstrukcióját célozta 72 millió forint összegű adománnyal.
A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a vállalat között aláírt megállapodás legfontosabb eleme ugyan a Raffaello-remekmű kiállítása, de a felek döntést hoztak a VELUX–Esterházy Tudásakadémia létrehozásáról is, amelynek keretében a kastély szakemberei több alkalommal tartanak művészeti előadásokat, foglalkozásokat a VELUX Magyarország Kft. munkatársai és családtagjaik számára. A megállapodás emellett több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek. Vincze Zoltán és Varga Kálmán is biztos abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!