2017 szeptember 24 vasárnap

Országos adománygyűjtés a rászorulók és a gyermekek megsegítésére

Több száz kilogramm tartós élelmiszerhez jutottak a rászorulók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Provident Pénzügyi Zrt. közös gyűjtőakciójának köszönhetően. A pénzügyi szervezet munkatársai az ország 13 pontján nyújtották át civil szervezeteknek az általuk összeállított élelmiszercsomagokat. A vállalat önkéntesei június elején egy másik jó ügyet is támogattak: az SOS Gyermekfalvak lakói és Tűzoltó utcai gyermekkórház onkológiai osztályának kis betegei számára több mint 700 játékot gyűjtöttek össze.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tevékenységének célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, hogy ezzel is segítse a szegénység és az éhezés problémáinak enyhítését. A mostani gyűjtőakcióban a Provident 13 irodájának munkatársai vettek részt országszerte, és az adományokat olyan segélyszervezetek helyi képviseletei kapták meg, mint a Magyar Vöröskereszt vagy a Menhely Alapítvány.
„Nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak, hiszen ők rendszerint nem csak anyagi forrásokkal segítik a munkánkat, hanem időt és fáradságot nem kímélve önkéntes gyűjtőakciókat is szerveznek a munkatársaik között. A Providenttől már korábban is kaptunk segítséget, akkor a civil szervezetek 1%-os kampányát támogató pályázatukon keresztül támogatták munkánkat. Külön öröm, hogy ezúttal nemcsak a cég, hanem az önkéntes kollégák személyesen is részt vettek az adakozásban.” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.
Az elmúlt hónapokban a vállalat Központi Irodájában sem tétlenkedtek a Provident munkatársai, több mint 700 gyermekjátékot gyűjtöttek össze a hátrányos helyzetű gyermekek számára.  A játékokat a kollégák szavazatai alapján ezúttal az SOS Gyermekfalvak és a Tűzoltó utcai gyermekkórház onkológiai osztálya kapták.
„Az SOS Gyermekfalvakkal csaknem tucatnyi közös projektünk volt az elmúlt években, és többször jártunk ajándékokkal a Tűzoltó utcában is. Tudjuk, hogy a gyermekjátékok különleges jelentőséggel bírnak az onkológián: a gyógyult gyermekek hazavihetik az ajándékokat, hiszen azok a hozzájuk társult öröm révén a gyógyulásban is segítik a kicsiket – mondta el Tóth Andrea, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs vezetője."
„Ma már hagyománya van nálunk a segítségre szoruló gyermekek támogatásának. 2010-ben hirdettük meg az Őrangyal Programunkat, melynek keretében a kollégák jóvoltából pár hét alatt 5 000 gyermekjátékot adhattunk át országszerte több mint 25 gyermekintézménynek, azóta pedig a hasonló gyűjtések gyakorlatilag állandóak. A kezdeményezések túlnyomó többsége a kollégáktól származik, emiatt nagyon büszkék vagyunk rájuk.”

CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!