2017 szeptember 25 hétfő

Közel 5 millió forint támogatás a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványtól

A „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítvány 2012. évi pályázati időszakának mai eredményhirdetésén az alapítvány kuratóriuma 18 pályázót részesített összesen 4.858.000 forint vissza nem térítendő támogatásban.

A „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi kultúráért” Alapítvány 2012. évi pályázati időszakára közel 100 pályázat érkezett, amelyek közül a kuratórium tíz budapesti, hat vidéki és két határon túli intézmény, szervezet működését támogatta 50 és 500 ezer forint közötti összegekkel, összesen 4.858.000 forinttal. A pályázók országos, illetve egyetemi szintű pénzügyi, közgazdasági rendezvényekre, versenyekre, előadás-sorozatokra, valamint a pénzügyi, közgazdasági képzés fejlesztésére és a szakirodalmi anyag bővítésére fordíthatják az elnyert támogatást.

Három pályázó pénzügyi, közgazdasági rendezvényeit 800.000 forinttal támogatta a Kuratórium. A Heller Farkas Szakkollégiumért Alapítvány speciális pénzügyi kurzusokra, míg a Műegyetem Ifjúsági Szolgáltató Közhasznú Társaság a Liska Tibor Szakkollégiummal közösen gazdaság-szimulációs tábor szervezésére fordítja az összeget. Az alapítvány több éve támogatja a Széchenyi István Szakkollégium Alapítványt is: a szervezet a most elnyert összegből tizennyolcadik alkalommal rendezheti meg Pénzügyi Nyári Egyetemét határon túli magyar közgazdász hallgatók részvételével.

Középiskolai oktatási programokra három budapesti és két vidéki szervezet pályázott sikerrel, és nyert el összesen 1.500.000 forint támogatást. Egy szakkönyvtár és négy iskolai könyvtár szakirodalom-beszerzését összesen 1.110.000 forinttal segítette a kuratórium, míg a kisújszállási Arany János Könyvtár pénzügyi ismeretterjesztő programjához, a Külgazdasági folyóirat kutatási eredmények publikálásához, a Budapesti Corvinus Egyetem pedig tankönyv készítéséhez kapott összesen 1.050.000 forintot.

Sikeresen pályázott két határon túli szervezet is: a nagykaposi Luminosus Szervezet magyar-szlovák szakszótár elkészítéséhez, illetve a kolozsvári Robert Schumann Egyesület szakirodalom beszerzéséhez összesen 398.000 forint támogatásban részesült.

A támogatást igazoló emléklapokat dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Nagy Mária irodavezető, alapítványi titkár adta át a nyertes pályázóknak.

A Budapest Bank 1991-ben 50 millió forint alaptőkével hozta létre a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványt abból a célból, hogy felkarolja és támogassa a hazai és határon túli magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatást, kutatást és kultúrát. Az Alapítvány támogatását azok a közép- és felsőfokú oktatási intézmények és háttérintézményeik, szakirodalmi szolgáltatást nyújtó könyvtárak, közgazdasági kultúrát terjesztő kiadványok (kiadók), alapítványok, egyesületek és szervezetek nyerhetik el, amelyek a nyilvánosan megjelenő pályázati felhívás alapján a kiírás követelményeinek megfelelő pályázatot nyújtanak be, és amelyeket a kuratórium arra érdemesnek ítél. A pályázók támogatásának fedezete az alapítvány alaptőkéjének hozadéka.

A „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítvány az elmúlt 21 évben több mint 134 millió forinttal segítette 612 szervezet, intézmény, alapítvány működését. A pénzügyi és közgazdasági szakma kiválóságaiból álló öttagú kuratórium kiemelten fontosnak tartja azon intézmények, szervezetek támogatását, amelyek szerepet vállalnak a pénzügyi kultúra javításában, a fiatalok magas szintű közgazdasági képzésében, illetve a hátrányos helyzetű térségek szakirodalmi ellátottságának fejlesztésében.

Az alapítvány támogatására legközelebb 2013. március-április hónapban lehet pályázni a Budapest Bank honlapján közzétett pályázati kiírás alapján.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!