2017 szeptember 25 hétfő

Siófoktól Londonig kerékpárral

Az olimpiai eszme és a kerékpársport népszerűsítése a célja annak a néhány siófoki fiatalnak, akik mindössze két hét alatt terveznek eljutni biciklivel Londonig. A Siófok és Környéke DSE triatlonosainak útját folyamatos beszámolókon keresztül mindenki nyomon követheti a kezdeményezést támogató Budapest Bank Facebook oldalán.


Nem mindennapi útra vállalkozott a Siófok és Környéke DSE hét tizenéves triatlonosa: kerékpárral, mindössze 14 nap alatt szeretnék megtenni a Siófoktól Londonig tartó utat, hogy a július 27-i olimpiai megnyitót már a brit fővárosban ünnepelhessék. Céljuk a kerékpározás és az olimpiai eszme népszerűsítésén túl az, hogy teljesítményükkel kortársaikat is sportos életmódra ösztönözzék.

„Az embert próbáló feladatra négy éven át tartó folyamatos edzéssel készültünk. Növendékeink elszántságát bizonyítja, hogy a felkészülés ideje alatt kiválóan teljesítettek a diákolimpiai versenyeken is, számos arany, ezüst és bronzérmet hozva Siófok városának. A túra fontos célkitűzései közé tartozik a kerékpározás népszerűsítésén túl, hogy egyre több gyerek felismerje a csapatmunkában rejlő erőt, a sporttal kapcsolatos értékeket és azt, hogy csak kitartó munkával érhetik el kitűzött céljaikat. Bízom benne, hogy ezzel a kimagasló teljesítménnyel még több fiatalt és szülőt motiválunk a sportos, egészségtudatos életmódra” – mondta el Hegyi Márta, az egyesület edzője, a gyerekek felnőtt kísérő csapatának tagja.

A Budapest Bank támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez, az anyagi hozzájáruláson túl azt is lehetővé téve, hogy a pénzintézet Facebook-oldalán bárki nyomon követhesse a gyerekek útját.

„Örömmel állunk az olyan megmozdulások mellé, amelyek a sportolást, az egészségtudatos gondolkodásmódot népszerűsítik, hiszen mindezek ösztönzése a Budapest Bank vállalati kultúrájában is fontos szerepet kap. A gyerekek kezdeményezését példaértékűnek tartjuk, és bízunk benne, hogy hozzájárulásunk segíti majd őket abban, hogy teljesíteni tudják kitűzött céljukat, és eljussanak az olimpia helyszínére” – mondta el Kovács Zoltán, a Budapest Bank siófoki fiókvezetője.

A csapat útját a jövő héttől minden érdeklődő nyomon követheti a Budapest Bank Facebook oldalán (http://www.facebook.com/#!/budapestbank) található alkalmazás segítségével: az alkalmazásban található térkép pontosan mutatja a csapat útját, emellett a követők elolvashatják a gyerekek napi élménybeszámolóit, és személyes üzenetet is küldhetnek nekik. A szurkolói biztatás természetesen nem marad viszonzatlan, így érdemes folyamatosan figyelni az oldalt.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!