2017 szeptember 25 hétfő

Sok kisállat életét menthetik meg a felajánlott egészségügyi csomagok

150 darab, a közutakon már nem használható egészségügyi doboz tartalmából összeállított csomagot ajánlottak fel a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai az Illatos Úti Állategészségügyi Szolgálat és a Rex Kutyaotthon Alapítvány számára. Az autósoknak ezek a dobozok már feleslegesek, az adományokat fogadó alapítványok és menhelyek viszont több száz rászoruló kisállatot láthatnak el a segítségükkel. Az akció keretében a szervezők további 50 csomaggal támogatták a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány munkáját.

„Nagy szükségünk van a civil felajánlásokra, és különösen hálásak vagyunk a Provident által adományozott kötszerekből, gézlapokból és egyéb eszközökből összeállított csomagokért. A Rex alapítvány telephelyére, az újpesti Állatszigetre rendszeresen kerülnek be balesetes állatok, melyek utókezelésénél rengeteg kötszert és fertőtlenítőt használunk, de a telepen élő kutyák, macskák és a több száz vadon élő, és gazdasági állat ellátásánál is jól jön az adomány.  Reméljük, a mostani felajánlás arra is felhívja a figyelmet, hogy egész évben szívesen fogadjuk a támogatást.” – mondta el Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

„Gyűjtésünket saját munkatársaink kezdeményezésére indítottuk el a vállalatnál. A gépkocsikban található egészségügyi dobozok szavatossága a jogszabályok értelmében lejárhat ugyan, és ezután az autókban már nem használhatóak, számos tartozékuk azonban ettől függetlenül továbbra is alkalmas beteg állatok ellátására. Úgy gondoltuk, hogy a kollégáink által felajánlott 200 darab egészségügyi csomaggal sokat tudnánk segíteni a több száz szerencsétlen sorsú állat gyógyításában közreműködő alapítványoknak és menhelyeknek.” - tette hozzá Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

Az önkéntes program utolsó állomása a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány volt, ahová július 18-án látogattak el a Provident munkatársai az összegyűjtött egészségügyi csomagokkal. A szervezők bíznak benne, hogy a mostani akciók tapasztalatait felhasználva a jövőben is támogatni tudják a beteg állatokat segítő szervezeteket, és erre biztatnak mindenkit, aki valamilyen formában hozzá tud járulni az alapítványok munkájához.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!