2017 szeptember 25 hétfő

Rekordszámú véradóval vonul nyári szünetre az önkéntes program

Nagy sikerrel zárult a Magyar Vöröskereszt és a Provident Pénzügyi Zrt. közös véradás-sorozatának idei első féléve. 2012-ben eddig 22 helyszínen közel 800 véradó nyújtotta karját a Magyar Vöröskereszt munkatársai, a Provident munkavédelmi mentorai, illetve a helyi kollégák lelkesedésének köszönhetően. Az Önkéntesség Európai Évének alkalmából tavaly indított együttműködés tapasztalataival gazdagodva idén további helyszínekkel bővült az önkéntes akció, és még nincs vége: ősszel új lendülettel folytatódik a program.


„A Magyar Vöröskereszt évente közel 430 000 egységnyi vért biztosít a hazai vérellátó rendszernek az ország különböző pontjain szervezett önkéntes véradásoknak köszönhetően. Ehhez a szép eredményhez nagy szükségünk van minden elkötelezett támogatóra, hiszen az ő rendszeres segítségük nélkül nagyon nehéz dolgunk lenne. Ezért nagy öröm, hogy a Providenttel tavaly sikerült olyan jó kapcsolatot kialakítanunk, hogy hosszú távon is bízhatunk a támogatásukban. Idén a vállalat önkéntesei túlszárnyaltak minden előzetes várakozást, hiszen máris több helyszín csatlakozott a véradás-sorozathoz, mint tavaly egész évben.”– mondta el Major János, a Magyar Vöröskereszt véradás-szervezési országos szakmai vezetője.A kezdeményezés 2012-ben a Provident önkéntes Munkavédelmi Mentor Programjának résztvevői és a helyi munkatársak szervezésében folytatódott. A mentor program alapvető célja a munkavédelmi kultúra fejlesztése a vállalatnál, amelyben a résztvevő munkatársak – többek között- tapasztalatcserével, vélemény- és információ-megosztással támogatják ezt.  Aktívan részt vesznek a nem várt események, balesetek kivizsgálásban, munkavédelmi megbeszéléseken. Az önkéntesség és a segítőkészség a két legfőbb megkívánt jellemezője egy munkavédelmi mentornak, akárcsak egy véradónak.

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy idén a munkavédelmi mentoroknak, munkatársainknak köszönhetően már az ország 22 pontján nyújtották karjukat az önkéntesek. Emellett egyre több helyi irodából jelzik az ott dolgozók, hogy szívesen csatlakoznának a véradás-sorozat őszi akcióihoz, sőt, néhány korábbi helyszínen már a ráadást tervezik. A megkezdett utat mindenképpen folytatni szeretnénk, és nagyon bízom benne, hogy az ősszel következő önkéntes eseményeken is szép számban jelennek majd meg barátok, családtagok is, hogy együtt segíthessünk a rászorultakon”– tette hozzá Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!