2017 szeptember 25 hétfő

Középpontban a fenntarthatóság – Októberig jelentkezhetnek a cégek a Deloitte fenntarthatósági versenyére

A Deloitte Magyarország idén is meghirdeti a tavaly megújult, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Zöld Béka Díjat. A díjra Közép-Európa bármely országában bejegyzett vállalat jelentkezhet, függetlenül az üzleti szektortól és a foglalkoztatottak számától.

Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának igazgatója elmondta: A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fenntarthatóságot helyezzük a középpontba. Reményeink szerint a díj nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a régió vállalatainak éves jelentéstételi gyakorlata ne csupán a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásait ismertesse.

A díjazott az a közép-európai vállalat lesz, amely az adott év legjobb fenntarthatósági (vagy társadalmi felelősségvállalási) jelentését készíti. Az értékelést a bíráló bizottság idén is két kiemelt szempont alapján végzi: az egyik fókusz terület a közölt információk részletessége és pontossága lesz, a másik a jelentés összehasonlíthatósága, vagyis hogy az adott társaság mennyire helyezi kontextusba az adott információkat. A bírálók fő szempontként a GRI (Global Reporting Initiative) által elvárt jelentéstételi irányelvek és tartalmi követelmények figyelembe vételével választják ki a nyertest.  A GRI természetesen önmagában nem garancia a „jó” fenntarthatósági jelentés elkészítésére, csupán egy eszköz, melynek segítségével a vállalati működés hatásai iparágtól függetlenül értékelhetővé, összehasonlíthatóvá válnak.

A legjobb jelentések kiválasztásának menete

Reiniger Róbert elmondta: A bíráló bizottság összetétele és az értékelési rendszer a 2011-ben bevezetett frissítéseket tükrözi. A bíráló bizottság a Deloitte Zrt. szakértőiből áll, akik elkötelezettek a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kérdései, a problémák megoldása iránt. A zsűri az angol nyelvű jelentéseket értékeli. Amennyiben a vállalat fenntarthatósági teljesítménye az éves jelentés részeként kerül bemutatásra, a bíráló bizottság csak a jelentés releváns részeit fogja értékelni.

A nyertes cég idén is egyedi díjat kap. A díj a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói körében kiírt pályázat nyertese által készített, a fenntarthatóságot megjelenésében is kifejező alkotás lesz – tette hozzá a szakértő.

Hasznos információk a pályázóknak

A pályázatok leadásának határideje 2012. október 15, az eredményhirdetésre 2012 novemberében kerül sor.

A jelentkezés a vállalatok számára ingyenes, további részletek a Zöld Béka Díj oldalon találhatók.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!