2017 szeptember 25 hétfő

WebEye vándorhajókért eveztek a fiatal kajak-kenusok

A kajak-kenu utánpótlás Kölyök IV. korcsoport versenyzői két alkalommal három versenyszámban álltak rajthoz Sukorón a Magyar Kajak-Kenu szövetség által rendezett versenyen. Az Országos Diákolimpia 2000 méter,  a Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság 1000 és 4000 méteren induló versenyzőiért szurkolhattak a Velencei tóra kilátogatók. A bajnokság különlegessége az volt, hogy a Lambda-Com és a Hódy Sport Kft. jóvoltából az egyes számok győztesei a csepeli piros hajók hagyományát felélesztve „WebEye vándorhajó” nyerhettek. A 14 éves korosztály legjobb három kajakosa illetve kenusa egy évig használhatja majd ezeket a hajókat.

„A magyar kajak-kenu sport sok sikeres versenyzővel büszkélkedhet, de ahhoz, hogy a jövőben is szép eredményeket mutathassunk fel, időben kell utánpótlásról gondoskodni. A sportág igen alultámogatott és a hajók költséges sportszernek számítanak, így kevés fiatalnak van lehetősége kamatoztatni tehetségét. A Lambda-Com Kft. ezért úgy döntött, hogy szerepet vállal az ifjú tehetségek támogatásában és feléleszti a „csepeli piros hajók” hagyományát. Húsz évvel ezelőtt ugyanis a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett versenyek legjobbjai egy-egy piros hajót vihettek haza egy teljes esztendőre. Ezek a hajók nagy figyelmet kaptak az utánpótláskorú versenyzők körében: a fiatalok nagy lelkesedéssel készültek a versenyekre, hiszen óriási dicsőség volt egy piros kajakot vagy kenut birtokolni.” mondta el Bernáth Anikó, a Lambda-Com Kft. kommunikációs vezetője.

A Lambda-Com Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, multinacionális vállalat. Európa 14 országában van jelen telematikai szolgáltatásaival. Modern, innovatív vállalatként hisz abban, hogy szolgáltatásai környezettudatossága mellett a közvetlen környezetért is felelősséggel tartozik. A vállalat életében, munkatársainak körében továbbá jelentős szerepet játszik a sport szeretete. Ezen értékekre építkezve talált rá a Hódy Sport Kft-re, amely hazai és nemzetközi szinten is elismert versenykajakokat gyártó cég. A két vállalat együttműködésének és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség partnerségének köszönhetően éledhetett most fel a piros hajók hagyománya, amellyel támogatni kívánják a fiatal sportolókat.

„Bízunk benne, hogy a hajókkal járó dicsőség minden fiatal evezősre ösztönzőleg hat majd, és a győztesek a világszínvonalú sportszerek birtokában tovább tudják növelni teljesítményüket. Reméljük, hogy ez a bajnokság ráirányítja a figyelmet erre az ígéretes, fiatal kajakos generációra, és a „WebEye Vándorhajók” hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekekből később akár a jövő világ- és olimpiai bajnokai váljanak. De ami sokkal fontosabb, hogy mindez tovább erősíti bennünk a sport szeretetét és példát mutatnak generációjuk számára is.”tette hozzá Bernáth Anikó.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!