2017 szeptember 25 hétfő

Önkéntes munka nyomán szépült meg az Erzsébet utcai iskola udvara

Két év alatt 800 órányi önkéntes munkát végeztek a Budapest Bank munkatársai az iskolában


Udvarfelújítással és játszótérépítéssel zárult a tanév első hete az újpesti Erzsébet Utcai Általános Iskolában. A Budapest Bank munkatársai és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Szolgáltatóháza immár harmadik alkalommal látogattak el az intézménybe, hogy megszépítsék az iskolaudvart. A mostani akció során időjárásálló festést kaptak az udvari padok, sőt, a bank jóvoltából felépült egy új játszóvár is. Az esemény egyúttal a Budapest Bank és a Magyar Vöröskereszt két évnyi közös munkájának lezárását is jelenti, amelynek köszönhetően mára sokkal korszerűbbé vált a játszótér és a park. A Budapest Bank több mint 200 önkéntese több mint 800 önkéntes munkaórával járult hozzá az élhetőbb iskolai környezet kialakításához, emellett a bank és anyavállalatának alapítványa, a GE Foundation az elmúlt két év során mintegy 3 millió forinttal támogatta az intézmény fejlődését.

Az újpesti Erzsébet Utcai Általános Iskola fontos szerepet tölt be a kerületi oktatásban speciális oktatási, nevelési munkája miatt. Az intézményben tanulók 40%-a hátrányos helyzetű, és számos tanulásban akadályozott gyermek vesz részt az integrált képzésben. A Budapest Bank munkatársai két évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy önkéntes munkájukkal szebbé teszik az iskolaudvart.  A pénzintézet Törődés Napja nevű önkéntes programsorozata keretében 2010-ben és 2011-ben is az újpesti intézménybe látogattak, hogy többek között új padok, virágládák készítésével, parkosítással tegyék barátságosabbá a gyerekek környezetét. A bank munkatársait és családtagjait, illetve a General Electric (GE) többi leányvállalatának dolgozóit a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Szolgáltatóháza segítette. A szervezet szociális vállalkozásként hajléktalanok reintegrációját támogatja képzési programja révén, és az összehangolt munkálatok során szakmunkával járult hozzá az akciók sikeréhez.

Az önkéntesek még tavaly alakították ki az új játszótér alapjait. A mostani akció során a bank és a Vöröskereszt Szolgáltatóházának munkatársai felépítették a már kész alapokra az új játszóvárat, valamint időtálló festéssel tették szebbé az udvari padokat. Az esemény a Budapest Bank és a Magyar Vöröskereszt két évnyi munkájának lezárását is jelenti, amely nyomán mára sokkal gyermekbarátabbá vált az iskola udvara. A felújításban 200 önkéntes több mint 800 órányi önkéntes munkával vett részt, míg a pénzintézet és anyavállalatának alapítványa, a GE Foundation az elmúlt két év során összesen mintegy 3 millió forinttal járult hozzá a munkálatok elvégzéséhez.

„Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy szerepet vállaljunk a civil társadalom életében, és hogy valamennyi rendelkezésre álló eszközzel segítsük az aktuális társadalmi, környezeti problémák megoldását. Ezirányú elkötelezettségünk a vállalati kultúránkban is érvényesül, hiszen munkatársaink önkéntes programjaink aktív résztvevői. Nagy örömmel tölt el bennünket az intézmény fejlődése és bízom benne, hogy mi is hozzájárulhattunk egy élhetőbb iskolai környezet kialakításához” – mondta el Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese.

„A rendezett környezet meghatározó szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, ezért is fogadtuk nagy örömmel a Budapest Bank segítségét. A bank munkatársainak köszönhetően mára sokkal korszerűbbé vált az udvarunk, ahol mind a kicsik, mind a nagyok sokkal aktívabban tölthetik el az órák közötti szüneteket” – mondta el Pál Lászlóné, az Erzsébet Utcai Általános Iskola igazgatója.

Az önkéntesség a Budapest Bank társadalmi felelősségvállalásának meghatározó eleme. A bank több mint tíz éve rendezi meg minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű önkéntes akciósorozatát. A programsorozat keretében a pénzintézet munkatársai és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá többnyire helyi iskolák, óvodák, játszóterek vagy parkok felújításához. A Törődés Napja akciókban éves szinten közel 700 fő vesz részt mintegy 2600 önkéntes munkaórával.  A bank idén tavasszal 11 városban rendezte meg a programot, az őszi akciók pedig szeptember végén indulnak.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítvány – az elmúlt több mint 20 évben mintegy 3500 nyertes pályázót részesített összesen több mint 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!