2017 szeptember 25 hétfő

Közérthetőbbek lesznek a jövőben a vállalati fenntarthatósági jelentések

A Deloitte Magyarországgal és az MVM Zrt-vel együttműködve, Közép-Kelet Európában egyedüliként hazánkban rendezett workshopot a Global Reporting Initiative (GRI) szervezet a napokban. A legnagyobb Magyarországon működő vállalatok jelenlétével zajlott rendezvény célja az volt, hogy megismertesse a résztvevőket a GRI 2013 májusától alkalmazandó jelentési irányelveivel és véleményeket, visszacsatolásokat gyűjtsön a tervezetekhez.

Jancsár Gergely, a Deloitte Zrt. Környezetvédelmi tanácsadás üzletágának menedzsere elmondta: A GRI irányelvei jelenleg a legáltalánosabban elfogadott fenntarthatósági jelentéskészítési útmutatók a világon, becslések szerint 2010-ben több ezer vállalat, köztük a legnagyobb globális cégek készítették nem pénzügyi jelentésüket a GRI irányelvei szerint. A nagyvállalatok mellett egyre több közepes és kisebb méretű vállalat is megjelenik saját jelentésével, melyek szintén felismerték a dokumentumok szerepét a társaság jó hírnevének kialakításában. Az irányelveket a GRI egyszerűsítette és restrukturálta, az új irányelvek kifejezetten a vállalati működés lényeges hatásaira összpontosítanak majd, ez a legnagyobb különbség a korábbi útmutatókhoz képest.

Eszter Vitorino Füleky, a GRI képviselője kiemelte: Az új irányelvekkel a GRI célja, hogy a jövőben még fókuszáltabb jelentések készüljenek a vállalatoknál, a kibocsátók számával párhuzamosan pedig a felhasználók köre is lényegesen bővüljön. A G4 nyilvános tervezetet szeptember 25-ig még minden érintettnek lehetősége van véleményezni az interneten.

A workshop szervezésében közreműködő MVM Csoport vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy az üzleti tevékenységét figyelemmel kísérő érdekelt feleket minél magasabb színvonalon tájékoztassa a társaságcsoport fenntarthatósági eredményeiről, a kitűzött célok eléréséről. A társaság meggyőződése, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló G4 irányelvek jelentősen segíteni fognak abban, hogy a jelentések még átláthatóbban tükrözzék a vállalatok működését.

További információ és visszacsatolási lehetőség:

http://consultation.globalreporting.org/griportal/php/register.php


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!