2017 szeptember 25 hétfő

Egy nap alatt tíz helyszínen segítettek az Őrangyalok

Országszerte közel ezer önkéntes vett részt az "Őrangyalok 2012" elnevezésű programhoz kapcsolódó eseményeken október 13-án, szombaton. A nagyszabású önkéntes akciók keretében egy pénzügyi vállalat munkatársai az ország tíz pontján járultak hozzá sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó, illetve szociális és oktatási intézmények felújításához.

A „Provident Őrangyalok 2012” elnevezésű program során a pénzügyi vállalat közel ezer munkatársa az ország tíz különböző pontján – többek között Pest, Fejér, Csongrád, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében - önkéntesként segített intézményeknek, és egyben az önkéntes munkát is népszerűsítették. Az „Őrangyalok” október 13-án főleg olyan óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak nyújtottak segítséget, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak.

Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai többek között babakocsi tárolót építettek a mezőkomáromi Anya- és Gyermekvédelmi Központban, egy kisteleki óvodában és egy hevesi bölcsödében kerti játékokat újítottak fel, a salgótarjáni Szent Lázár Kórház szülészeti osztályán baba-mama barát szülőszoba kialakításában vettek részt, Pesterzsébeten pedig önálló kertet alakítottak ki a „Pince Ifjúsági Klub” fiataljai számára. A programban résztvevő intézmények ugyanakkor anyagi támogatásban is részesültek az önkéntes munka mellett.

Nem ez az első ilyen jellegű kezdeményezés a vállalat életében. A Provident tavaly egy több hónapon át tartó, 10 állomásos önkéntes eseménysorozattal ünnepelte magyarországi fennállásának 10 éves évfordulóját.

A program során 750 önkéntes 3.000 munkaórában segített olyan szociális és gyermekintézményeket, melyeket a kollégák és az ügyfelek mintegy 70.000 szavazata alapján választottak ki.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója a programot megelőzően kifejtette: „Október 13-án vállalatunk történetének egyik legnagyobb önkéntes akciójára készülünk, hiszen egy nap alatt tíz intézmény felújításához járulunk hozzá az ország tíz különböző pontján. Mindez persze kihívást is jelent majd, de büszkeséggel töltel, hogy kollégáink a saját lakóhelyükön, a helyi közösségek számára kiemelten fontos intézményeknek nyújtanak közvetlen segítséget. Előre is szeretném megköszönni mindenkinek, aki önkéntes munkájával támogatja a programot, és a kollégáinknak, hogy ismét lelkesen vállalják az „őrangyal” szerepét”.

(Fotók: Délmagyar)


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!