2017 szeptember 25 hétfő

Az ingatlanpiac szereplője kapta az első Telenor Etikus Vállalat Díjat

Az Arkon Zrt. nyerte az első Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet a mobilszolgáltató a Transparency International Magyarországgal együttműködésben, hagyományteremtő céllal alapított. A díjat a Figyelő Top200 Gálán adta át a mobilszolgáltató a nyertes vállalat számára. A Telenor a díjpályázattal a magyarországi vállalatok etikus működés iránti elkötelezettségét és erőfeszítéseit kívánja elismerni.

A beérkezett pályázatok közül a zsűri az Arkon Zrt. programját találta a leginkább kiemelkedőnek. Az ingatlan.com oldal üzemeltetője küldetésének tekinti az etikus ingatlanpiac megteremtését. Ennek érdekében a cég olyan online piacteret alakított ki, amely nem csupán hatékonyan működik, de a piac szereplőit is tisztességes magatartásra ösztönzi.

„A korrupció igazságtalan üzleti környezetet teremt, ami egész szektorok hatékonyságát, fejlődését, versenyhelyzetét károsítja. Ezért teszünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy a Telenor az etikai normákat szem előtt tartva működjön, és fontosnak tartjuk, hogy ezeket az értékeket elterjesszük Magyarországon is. Lehet, hogy országos szinten csak lassan tudjuk megváltoztatni a rossz beidegződéseket, de meggyőződésem, hogy már néhány példa is nagy előrelépést jelent. Így kiemelten fontos, hogy elismerjük és díjazzuk azokat a cégeket, amelyek akár a nehézségek ellenére is mernek jól dönteni. Nagyon örülök, hogy az Arkon jó gyakorlatával méltónak bizonyult a zsűri elismerésére, és így egy magyar kkv-t ünnepelhetünk. A kis- és középvállalatoknak a legnehezebb tisztességesnek maradni, ők az igazi hősök.” – mondta a díj átadásakor Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Kötcsei Csaba, az Ingatlan.com ügyvezető igazgatója elmondta: „Azt valljuk, hogy a tisztességes magatartásnak minden élethelyzetünkben meg kell mutatkoznia. Ha például megállok a zebra előtt, bízom benne, hogy jó példával a saját környezetemben változást tudok elérni. Ugyanígy az Arkonnál is fontosnak tartom, hogy vezetői példamutatással, a tisztességes és átlátható gyakorlat kialakításával az ingatlanpiac egyik legnagyobb szereplőjeként igyekezzünk változást elérni. Büszkék vagyunk erre az elismerésre, és bízunk benne, hogy a normalitás normává válhat az ilyen kezdeményezések révén.”

„Különösen elismerésre méltó, ahogy az Arkon a mindennapi gyakorlataiba átültette elkötelezettségét az etikus magatartás és átlátható működés iránt. Az etikus piactér kialakítása mellett a vállalat lehetővé teszi, hogy minden munkatársa napi szinten ismerje a pénzügyi eredményeket és üzleti célokat. Ez Magyarországon, de még világviszonylatban is ritka és példamutató.” – méltatta a nyertes céget Alexa Noémi, a Transparency International vezetője, a szakértői zsűri tagja.

A Telenor felelős vállalatként hagyományosan törekszik az etikus működésre és tisztességes vállalati magatartásra minden országban, ahol jelen van. Ennek szellemében kötött együttműködési megállapodást a Transparency International Magyarországgal, hogy közös erővel tegyenek a tisztességes üzleti működés hazai terjedéséért. Az együttműködés egyik első lépése az Etikus Vállalat Díj létrehozása volt, amelyet október 13-án, a Figyelő Top 200 Gálán adtak át.

További információ a díjról és a nyertes pályázatról: http://telenoretikusvallalatdij.hu


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!