2017 szeptember 25 hétfő

Törődés Napja a Kunfehértói Gyermekotthonban

Önkéntes munka nyomán újultak meg az udvari eszközök

Megszépültek a padok és időtálló festést kapott az udvari pavilon a Kunfehértói Gyermekotthonban. A Budapest Bank Törődés Napja önkéntes programsorozata alkalmából a pénzintézet kiskunhalasi fiókjának munkatársai és családtagjaik felújították az intézmény udvari eszközeit, hogy az otthon lakói barátságosabb, biztonságosabb környezetben tölthessék mindennapjaikat. A Budapest Bank az önkéntes munkán túl 100 ezer forinttal is támogatta a munkálatok elvégzését.

A Kunfehértói Gyermekotthonban 30 hátrányos helyzetű gyermek és fiatal él. A rendelkezésre álló források szűkössége miatt az intézmény számára komoly gondot okoz az udvari eszközök karbantartása. Bizonyos munkálatok, így például a kerti pavilon felújítása mára halaszthatatlanná vált, ezért is döntöttek úgy a Budapest Bank kiskunhalasi fiókjának munkatársai, hogy még a téli hideg beállta előtt segítséget nyújtanak a szükséges munkálatok elvégzésében. A most szombati Törődés Napja akcióban a pénzintézet munkatársa és családtagjaik az otthonban dolgozókkal, az ott lakó gyermekekkel közösen megszépítették az udvari eszközöket.

„Az önkéntesség bankfiókunk hagyományai közé tartozik” – mondta el Magyar Zsuzsanna, a Budapest Bank kiskunhalasi fiókvezetője. „Tavaly mi is csatlakoztunk az országos »TEszedd – önkéntesen a tiszta Magyarországért« akcióhoz, amelynek során önkénteseink a tisztább, rendezettebb városi környezet kialakításában segédkeztek. Nagyon örülök, hogy most is számos kollégám és családtagja jött el, hogy együtt segítsünk az intézménynek. Bízunk benne, hogy ezzel az akcióval mi is hozzájárulhattunk az otthonban élő gyermekek életkörülményeinek javításához.”

Az önkéntesség a Budapest Bank társadalmi felelősségvállalásának meghatározó eleme. A bank több mint tíz éve rendezi meg minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű önkéntes akciósorozatát. A programsorozat keretében a pénzintézet munkatársai és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá többnyire helyi iskolák, óvodák, játszóterek vagy parkok felújításához. A Törődés Napja akciókban éves szinten közel 700 fő vesz részt mintegy 2600 önkéntes munkaórával. A bank idén tavasszal 11 városban rendezte meg a programot, az őszi akciósorozat pedig október végén zárul.

A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, a rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítvány – az elmúlt több mint 20 évben mintegy 3500 nyertes pályázót részesített összesen több mint 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!