2017 szeptember 24 vasárnap

Speciális hajóval támogatja a Lambda-Com a parakenu magyar világbajnokát

Egyedi igények alapján épített versenykenut ajándékozott a Lambda-Com Kft. Szabó Sándor parakenu-világbajnoknak. Az évek óta aktív és eredményes sportoló október 11-én ünnepélyes keretek között vette át az új hajót, amellyel reményei szerint még hosszú évekig sikeresen szerepelhet a hazai és nemzetközi parakenu versenyeken.

Magyarországon ugyan mindössze néhány éve foglalkoznak mozgássérült sportolókkal a kajak-kenu klubokban, hazánk máris nagyon szép sikerekkel büszkélkedhet. Tavaly a Szegeden megrendezett világbajnokságon a magyar sportolók kiemelkedően szerepeltek. Szabó Sándor, a V-1 TA kategóriában világbajnoki címet szerzett Hódy hajóban 200 méteren. A sportág immáron legeredményesebb versenyzője azóta is töretlenül jól teljesít a különböző megmérettetéseken.

A Lambda-Com Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, multinacionális vállalat, Európa 14 országában van jelen telematikai szolgáltatásaival. A sport szeretete mindig is fontos szerepet játszott a vállalat életében, ezért karolta fel a hazai és nemzetközi szinten is elismert versenykajakokat gyártó céget, a Hódy Sport Kft-t.

„A két cég együttműködése során folyamatosan törekszünk arra, hogy professzionális sporteszközök gyártása mellett hozzájáruljunk a sportág fejlődéséhez is, ezért támogatjuk a kajak-kenu és parakenu tehetségeit. A 14 éves korosztály legjobb három kajakosa illetve kenusa nyáron egy évre WebEye Vándorhajókat kapott, amely segíti felkészülésüket. Szabó Sándor pedig egyedi igények és a mindenkori szakági szabályozás szerint kialakított kenut vehetett át október 11-én.” – mondta el Bernáth Anikó, a Lambda-Com Kft. kommunikációs vezetője
Szabó Sándor, parakenu-világbajnok elmondta: „Rendkívüli előrelépés számomra, hogy saját hajóm lehet, hiszen nagyban megkönnyíti a felkészülést a következő versenyekre. Ezt megelőzően a szövetség biztosította számomra a hajókat, amelynek használata folyamatos egyeztetéssel járt. Naponta edzek, hogy formában maradjak, ez pedig sokkal egyszerűbb, ha van egy saját hajóm, amelyet csak én használok, és bármikor rendelkezésre áll.” Hozzátette: „Jó formában vagyok, több nemzetközi versenyen is szeretnék indulni az új kenuval. Célom a 2016-os riói paralimpiai részvétel, ahol először lesz olimpiai sportág a parakenu.”


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!