2017 szeptember 25 hétfő

Több mint 500 gyermek felzárkózását támogatta idén a Generali Mosolyvadász

Több mint 100 hátrányos helyzetű, nevelőotthonban élő gyermek gyűlt össze szombaton Budapesten, hogy közös játékkal, előadásokkal ünnepeljék a Generali Mosolyvadász Program elindulásának első évfordulóját. Az egészséges életmódot, készségfejlesztő és tehetséggondozó tevékenységeket támogató program az elmúlt egy évben több mint 500 gyermeket segített abban, hogy kibontakoztathassák tehetségüket, sportolhassanak, új ismereteket szerezzenek. A Generali nemrég elindította Facebook alkalmazását is, melyen keresztül a legtehetségesebb fiatalokat az oldal követői szavazataikkal is támogathatják.


A Generali a Biztonságért Alapítvány 2011 nyarán indította el a Generali Mosolyvadász Programot a leginkább rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. A program olyan élményekhez és eszközökhöz juttatta a nevelőotthonok lakóit, amelyek korábban csak ritkán vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek számukra. A kezdeményezés keretében elsőként a Miskolci Gyermekváros lakói vehettek részt egy balatoni nyaraláson, majd a kezdeményezéshez csatlakozott a Pécsi Gyermekotthon és a fogyatékkal élő gyermekeket gondozó Budapesti Általános Iskola Egységes Módszertani Intézmény. 2012-ben meghívásos pályázat keretében a meglévő három otthon mellé további három csatlakozott: a tatabányai „Názáret” Szociális Szolgáltató, a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ és a Nagykőrösi Szakmai Egység.

Idén a program továbbfejlesztésével a készségfejlesztést és tehetséggondozást helyeztük előtérbe, ami hozzásegíti a gyermekeket a testi-lelki egyensúlyhoz, segíti a közösségi beilleszkedésüket. Hosszú távon ezek a programok az egészséges személyiségfejlődésre bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak. Az a célunk, hogy az általunk támogatott nevelőotthonok lakói a nevelők segítségével megtalálják, milyen területen szeretnének kibontakozni, mi pedig segíthessünk ebben nekik.” – nyilatkozta Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A támogatásban részesülő gyermekotthonok, illetve a tehetséggondozó programban szereplő gyerekek számtalan különféle területen mutathatják meg és fejleszthetik képességeiket a jövőben. A támogatott tevékenységek között szerepelnek természetismereti kirándulások az ország legszebb erdeiben, képzőművészeti, hangszeres, tánc- és színjátszó foglalkozások, sportedzések és –táborok, művészetterápia, film- és drámaterápia, könyv-és filmtár-fejlesztés, illetve bábfoglalkozások és fellépések is.

A Miskolci Gyermekotthon növendékei a sport – röplabdacsapat, lovassport – és a zene területén tehetségesek. A Mátészalkai Gyermekvédelmi Központból többek között egy tehetséges táncos, illetve egy 13 éves kis poéta fejlődését teszi lehetővé a program. Tatabányáról, a Názáret Szociális Szolgáltatótól egy bábcsoport, egy versmondó fiú, egy labdarúgó, és egy harmonikán játszó fiú vesz részt a tehetséggondozó programban. A Nagykőrösi Gyermekvédelmi Központ sport tematikájú pályázatával került be a támogatott gyermekotthonok körébe. A Budapesti Diószeghy úti Diákotthon lakóit kirándulások megszervezésében segíti a Generali, míg a Pécsi Gyermekotthon a sport és a művészeti foglalkozásokra helyezi a hangsúlyt a program során.

A szombati rendezvényen – a Generali Mosolyvadász Program első országos találkozóján, ahol játszóház várta a gyerekeket – részt vett Erdei Zsolt profi ökölvívó és Szalóki Ági énekesnő is, akik jelenlétükkel is támogatták a kezdeményezést. A programot Szalóki Ági és a gyermekek közös dallal zárták.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a mai rendezvényen, jó volt látni, hogy mennyire komolyan vették és igyekeztek a fellépő gyerekek. Úgy gondolom, hogy a sport különösen fontos lehet a nevelőotthonokban élő gyerekek számára. Nem csak azért, mert az edzéseken kiadhatják magukból a feszültséget, de a sikereik erősíthetik az önbizalmukat is, és más területeken is jobban teljesíthetnek, eredményesebbek lehetnek ezáltal. Remélem, hogy nem csak a miskolci fiatalok, de a többi gyermekotthonból ide érkező gyerekeknek is olyan élményeket adhat a Generali Mosolyvadász program, melyek segíthetnek abban, hogy kiteljesedjenek” – mondta Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó.

A Generali a fiatal tehetségek további támogatására a napokban egy Facebook alkalmazást is indított. Az applikáció keretében rövidfilmek tekinthetők meg az otthonok egy-egy tehetséges lakójáról, majd a videók lájkolásával vagy megosztásával „tehetségtallérokat” lehet a fiatalok számára gyűjteni. A legtöbb tallért ily módon összegyűjtő fiatalokat a Generali a jövőben hozzásegíti a tehetségükhöz kapcsolódó célok megvalósításához. Így tehát bárki számára nyitva áll a lehetőség, hogy ingyen támogathassa egy nehéz sorsú gyermek álmának valóra válását.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!