2017 szeptember 25 hétfő

CSR Piac 2013: Újra keresik a felelős és példamutató vállalatokat

2013. április 18-án harmadik alkalommal, az Európai CSR Díjért zajló nemzeti verseny győzteseinek kihirdetésével egy időben rendezi meg az Európa több országában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő CSR Piac kiállítást a KÖVET Egyesület.

A KÖVET ismét pályázatot hirdetett a környezetért és a társadalomért, munkavállalóikért és fogyasztóikért felelősséget érző hazai kis-, közép-, és nagyvállalatok számára, amelyek tevékenységüket is ezen szempontok szerint alakítják, és alkalmazzák a felelős vállalatirányítás eszközeit. A sikeres pályázók kiállíthatnak a 2013. április 18-i CSR Piac rendezvényen.

A CSR Piac a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely informális környezetben biztosít lehetőséget a vállalati társadalmi felelősségvállalás jó gyakorlatainak megosztására. Vonzereje a személyes tapasztalatcsere lehetősége, ahol a vállalatok a CSR területén bevezetett innovatív és példaértékű megoldásaikat mutatják be az érdeklődőknek. Újdonság, hogy a rendezvény kísérő eseménye az Európai CSR Díj nemzeti díjátadó ünnepség. A díjat az EU Bizottság alapította a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatok népszerűsítése érdekében, melyre partnerszervezeteken keresztül 28 országból, közöttük Magyarországról is lehet pályázni. Az Európai CSR Díjért zajló nemzeti versenyt hazánkban a KÖVET Egyesület koordinálja. Az Európai CSR Díjat kisvállalati és nagyvállalati kategóriákban elnyerő magyar cégek nevét a CSR Piac napján hirdetik ki, miután a shortlistre kerülők nyílt workshop keretében bemutatták projektjeiket.

A 2009-es és a 2011-es CSR Piachoz hasonlóan a 2013. április 18-i CSR Piac kiállításon megtekinthető megoldásokat a KÖVET által felkért szakértő zsűri választja ki a pályázók jó gyakorlatai közül. A bemutatott esetek a rendezvény alkalmából kiadott CSR Piac 2013 kiállítási katalógusban összegyűjtve, nyomtatott formában is megjelennek, valamint a www.csrpiac.hu honlapon is olvashatók lesznek. A CSR Piacon bemutatott megoldások közül a zsűri az Európai CSR Díjak mellett több kategóriában is nyertest hirdet majd: 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj, 2013 Valóban Felelős Vállalata Díj, Kisvállalati különdíj, Környezettudatos Vállalatirányítás különdíj, amelyek pályázati feltételei a www.kovet.hu és a www.csrpiac.hu oldalon egyaránt olvashatók. A szándéknyilatkozatokat 2013. január 18. éjfélig, a pályázati űrlapokat 2013. február 21-ig kell eljuttatni a KÖVET számára. A CSR Piac 2009 és 2011 kiállításra beadott CSR intézkedésekkel is újra lehet pályázni abban az esetben, ha a programot az eltelt idő alatt továbbfejlesztették.

A 2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díjat az ELMŰ–ÉMÁSZ–MÁSZ Társaságcsoport Energiapersely-Energiasuli programja kapta, az év Valóban Felelős Vállalata címet pedig a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. érdemelte ki. A szakmai zsűri három további különdíjat is kiosztott: a KKV különdíjat a szekszárdi Ízlelő Családbarát étterem, az Önkéntesség különdíjat a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. kapta, a Skanska Property Hungary Kft.-t pedig a Környezettudatos Vállalatirányítás különdíjjal jutalmazták, a közönségdíjat a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóságának Zöld kommandó elnevezésű CSR-intézkedése vihette el. „A CSR nem l’art pour l’art műfaj. Koncepció, elköteleződés, hosszú távú gondolkodás, felelősség van benne. Fontos, hogy megmutassuk a nagyközönségnek és a szakmának is, amit csinálunk. Tanuljunk egymástól, segítsük egymást ötletekkel. Frisset, minőségit, emberit általában a piacon kapunk – legyen szó termékről, odafigyelésről, szóról, kapcsolatról. Ezért kell ott lenni a CSR Piacon! Mi visszajárunk…”- bíztatja a leendő pályázókat Nemes-Smucz Katalin, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport marketing osztályvezetője.

További információ:

www.csrpiac.hu

www.facebook.com/csrpiac

www.facebook.com/EuropeanCSRAward


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!