2017 szeptember 25 hétfő

Több ezer, pontos és korszerű vércukormérővel gazdagodott a hazai gyermekdiabetológiai ellátás

3500 darab könnyen kezelhető, laboratóriumi pontosságú vércukormérő készülékhez jutottak a hazai gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványok a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően. A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett átadó ünnepség résztvevői arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több gyermeket érint a diabétesz, becslések szerint jelenleg 3700 kiskorú gyermeket kezelnek cukorbetegséggel Magyarországon. Az ő ellátásukban kiemelten fontos szerepet játszanak a korszerű és megbízható diagnosztikai eszközök.


A felajánlott vércukormérő készülékek két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványon keresztül jutnak el a több ezer gyermekhez országszerte. A felajánlást üdvözölte az átadó ünnepségnek helyet adó I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, Dr. Tulassay Tivadar. Az esemény moderátori szerepét Erős Antónia, a cukorbetegség korai felismeréséért és megelőzéséért indított küzdelem nagykövete töltötte be.

Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta, hogy a 2012. évi szabályozás előtt az analóg inzulint alkalmazó diabéteszes betegek 50 százaléka nem érte el a megkívánt célértéket.  A szakmával való közös elemzések alapján ez ma már mindössze 20 százalékukra igaz. Tehát sikeresen ösztönözték őket a megfelelő értékek elérésére.

Az államtitkár köszönetet mondott a 77 Elektronika Kft.-nek a felajánlásért, és azért, hogy innovatív termékeikkel nagyban hozzájárulnak a hazai cukorbetegek életének megkönnyítéséhez. Emellett viszonzásul felajánlotta az ellátó rendszer támogatása érdekében a jövőben kiépülő elektronikus egészségügyi rendszerhez való csatlakozást.

Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke kiemelte, hogy évente több mint 200 új esetben diagnosztizálnak cukorbetegséget a 18 év alatti korosztályban, és a tendencia az elmúlt néhány évben érezhetően felgyorsult. A diabétesz nem csupán a gyermekeket érinti, hanem közvetetten az egész családjukat is, hiszen meg kell tanulniuk bánni a cukorbetegséggel és megfelelően kontrollálni azt.

Az 1986-ban négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt kiváló minőségű termékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte. A vállalat fennállása óta mindig kiemelt figyelmet fordított és fordít ma is a folyamatos innovációra. A hazai szakemberekből álló, több mint 80 fős kutató- és fejlesztő gárdának köszönhetően a legkorszerűbb készülékekkel segíti a cukorbetegséggel élőket a diabétesz kontrollálásában. A felajánlott Dcont Trend készülékek vércseppigénye minimális, mérési idejük csupán néhány másodperc, ugyanakkor laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. A készülékek emellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy használójuk a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltölthesse vércukoradatait, kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül letöltheti azokat.

„A cukorbetegség mind a gyermekek, mind szüleik életébe drasztikus változást hoz. A célunk az, hogy a most felajánlott készülékekkel könnyebbé tegyük mindennapjaikat, az egyszerűen kezelhető, pontosan és gyorsan működő eszközökkel megtanulhassák kontroll alatt tartani érintettségüket. Fontos, hogy mihamarabb tudatosuljon a gyerekekben is, vércukorszintjük rendszeres, gyakori ellenőrzésével természetesen és komplikációmentesen élhetnek együtt állapotukkal. ”hangsúlyozta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!