2017 szeptember 25 hétfő

Folytatja útját a Generali Egészségügyi Szűrőbusz

A héten a III. HEGYEM tábor és a debreceni Campus Olimpia résztvevőit szűrik

Ingyenes vércukor-, koleszterin- és testzsír mérésen, valamint szemészeti és bőrgyógyászati szűrővizsgálatokon vehetnek részt a fiatalok, és akár együtt is edzhetnek Erdei Zsolttal a héten a III. HEGYEM táborban. A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a gyermekek és fiatalok egészségmegőrzésére és az egészséges életmódra nevelésére, így a nyár folyamán több ifjúsági rendezvényre is ellátogat speciális egészségügyi szűrőbuszával: a HEGYEM tábor után a héten a debreceni Campus Olimpián, a hónap végén pedig a Váci Vigadalomban, majd augusztusban a pécsi Szamárfül Fesztiválon várják az érdeklődőket a szűrőbuszon dolgozó orvosok.

A Generali a Biztonságért Alapítvány tavaly indította Egészségügyi Szűrőprogramját, és azzal egyidőben speciális egészségügyi szűrőbuszát is, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a betegségek megelőzésének fontosságára. A program során összesen több mint 2600 vizsgálatot végeztek el a szakemberek, és súlyos egészségügyi problémákra hívták fel a figyelmet, valamint több komoly betegséget is kiszűrtek. 2013-ban az Alapítvány egészségprogramjával kiemelten a fiatalok felé fordul, hiszen ebben a korosztályban különösen fontos az egészséges életmódra nevelés. A szűrőbusz idén már ellátogatott az Alapítvány által támogatott miskolci, komáromi és mátészalkai gyermekotthonokba, ahol több mint 1000 gyermeket vizsgáltak meg, valamint a Szűrőprogram keretében a Városliget Gyermeknapon is mintegy 1340 szűrővizsgálatot végeztek el. A Generali a héten a III. HEGYEM táborban és a Campus Olimpián várja majd a fiatalokat, míg a nyár hátralévő részében a Váci Vigadalomba és a pécsi Szamárfül Fesztiválra látogat a szűrőbusszal.

Az egészséges életmódban nagy szerepet tölt be a sport, az Alapítvány ezért különböző sportesemények felkarolásával is törekszik e céljának előmozdítására. Az Erdei Zsolt Sportegyesülettel együttműködve részt vesz több, az egyesület nevével fémjelzett eseményen is. A HEGYEM tábor – melynek Erdei Zsolt a nagykövete – nehéz helyzetben lévő gyermekeket motivál a sportra, többek között azzal, hogy együtt is edzhetnek a világbajnok bokszolóval. A Generali a Biztonságért Alapítvány szűrőbusza július 16-án, 10.00 és 16.00 óra között várja a majd a tábor résztvevőit ingyenes szűrővizsgálatra.

A tábor után a debreceni Campus Olimpiára látogat majd az Alapítvány, melyet szintén kiemelten támogat, a strandröplabda-verseny névadója. A szűrőbusz a kétnapos rendezvény második napján, július 18-án látogatható majd a debreceni Nagyerdei Kultúrpark (Állatkert és Vidámpark, Ady Endre út) előtti sétányon, itt ingyenes bőrgyógyászati, szemészeti vizsgálatot, háziorvosi tanácsadást, vércukor- és koleszterinmérést, valamint vérnyomás- és BMI-mérést lehet kérni.

A Generali Szűrőbusz nyári állomásai:

  • III. HEGYEM Tábor, Salgóbánya, július 15-19.
  • Campus Olimpia, Debrecen, július 17-18.
  • Váci Vigadalom, Vác, július 27-28.
  • Szamárfül Fesztivál, Pécs, augusztus 25-26.

További információk az Alapítvány honlapján és Facebook oldalán:

http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezeseink.php?page=1

https://www.facebook.com/generalimosolyvadasz


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!