2017 szeptember 25 hétfő

Ismét előkelő helyet szerzett a Henkel a Dow Jones fenntarthatósági rangsorában

Továbbra is az élen jár a Henkel

Idén hetedik alkalommal szektora vezetőjeként szerepel a Henkel a Dow Jones globális fenntarthatósági indexben (DJSI World), valamint a Dow Jones európai fenntarthatósági indexben (DJSI Europe). A Henkel ismét megszerezte az első helyet az FMCG-termékek kategóriájában, és továbbra is az egyetlen olyan vállalat a szektorban, amely mindkét listán (DJSI World és DJSI Europe) szerepel. Az indexekben olyan vállalatok szerepelnek, amelyek üzleti működése megfelel a fenntartható fejlődés elveinek.

Az S&P Dow Jones Indices és a svájci RobecoSAM ügynökség szeptember 12-én hozta nyilvánosságra fenntarthatósági értékelésük legújabb eredményét. A rangsort a vállalati környezet és társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott teljesítmény alapján állították össze, és olyan kérdéseket vizsgáltak, mint a vállalatirányítás, a kockázatkezelés, a márkaépítés, az erőforrás-hatékonyság, az ellátási lánchoz kapcsolódó szabványok és a munkáltatói gyakorlatok. A világ 2500 legnagyobb vállalatának mindössze tíz százaléka kerül fel a DJSI World indexbe, és a 600 legnagyobb vállalat csak húsz százalékát rangsorolják a DJSI Europe mutatóban.

Azok a globális kihívások, amelyekkel mindannyian naponta találkozunk, arra késztetnek minket, hogy átgondoljuk azt, ahogy élünk, fogyasztunk és dolgozunk. A fenntarthatósági kérdések fontossága alapvetően megnőtt a fogyasztóinkkal és üzleti partnereinkkel folytatott kommunikáció során. Sokéves tapasztalatunkra építve továbbra is sikeresen fejlődhetünk, a fenntarthatóságban vezető vállalatként pedig hasznos megoldásokat kínáljunk fogyasztóinknak a jövőre nézve. A Dow Jones és a többi fenntarthatósági rangsor fontos visszajelzéseket nyújt számunkra, és lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük, hogy a helyes úton járunk-e – mondta Kathrin Menges, a Henkel humán erőforrásokért felelős alelnöke és a Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnöke.

A Henkel fenntartható fejlődés terén elért kiváló teljesítményét számos nemzetközi rangsorban elismerték: a vállalat 12 egymást követő éve szerepel a nemzetközi FTSE4Good indexben, és helyet kapott az Ethibel PIONEER és Ethibel EXCELLENCE beruházási nyilvántartásokban is. A Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon ismertették a világhírű „A világ 100 legfenntarthatóbb vállalatának" listáját, amely az üzletág-specifikus környezetvédelmi, szociális és gazdasági kihívásokra való reagálásuk alapján kiválasztott Top 100 nagyvállalatot rangsorolja. A Henkel ötödször szerepelt ezen a listán illetve, hatodik alkalommal került be az Ethisphere Institute, a világ legetikusabb cégek listájára.

A vállalat fenntartható működéséről, társadalmi felelősségvállalásáról, valamint az ehhez kapcsolódó minősítésekről és értékelésekről további információ található a www.henkel.com/sustainability oldalon.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!