2017 szeptember 24 vasárnap

Budapest Burns Supper 2014. január 24-én

A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány legnagyobb jótékonysági rendezvényének, a 17. Burns Suppernek a Corinthia Grand Hotel Royal Bálterme ad otthont 2014. január 25-én. A hagyományos skót kulturális est célja, hogy az alapítvány kiemelt adománygyűjtő projektjét támogassa: a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája intenzív osztályának felújítását.

A Budapest Burns Supper társadalmi eseményen szokás szerint  a skót kultúra jellegzetességeit vonultatják fel: sok más mellett a Fife Police Pipe Band élő duda és dobkoncertje szól, lesz whisky-kóstolás, skót néptáncosok és kulináriák a Corinthia séfjeitől.

A Burns Supper eredete a 18. századig nyúlik vissza; a vacsorát Robert Burns, a skótok nemzeti költője emlékére világszerte születésének évfordulóján tartják. A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány 1997 óta szervezi a Budapest Burns Supper-t, melyen az alapítvány előző évi munkáját ünneplik autentikus skót hangulatban. A részvételi jegyekből, a tombolából és az aukcióból befolyó összeg az alapítvány kiemelt jótékonysági projektjeit támogatja.

Robert Burns Nemzetközi Alapítvány beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket támogat. Kisebb projektek mellett minden évben egy kiemelt programot támogatnak; 2012-ben az ifjúsági paralimpiai csapatot, 2013-ban a SOTE II. számú Gyermekklinikáját. Számos prominens személyiség segíti az alapítvány munkáját, köztük Sir Alex Ferguson, az RBIF tiszteletbeli elnöke, aki 27 évig volt a Manchester United vezetőedzője. Az alapítvány kuratóriumának tagjai mind önkéntes alapon járulnak hozzá a szervezet sikeres működéséhez; a PricewaterhouseCoopers és a KPMG pro bono szolgáltatásukkal az alapítvány hatékony és átlátható működését biztosítják; a Corinthia Hotel közreműködik a Burns Supper szervezésében.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!