2017 szeptember 25 hétfő

Auchan: defibrillátor és újraélesztési képzés karácsonyra

Mind a 19 hazai áruházát defibrillátorral szerelte fel az Auchan Magyarország Kft. A 10 millió forint értékű beruházás nem profit szempontú befektetés – megelőzési céllal szerelte fel életmentő készülékekkel bevásárlóközpontjait az áruházlánc. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai nagyobb eséllyel tudják megmenteni a kiérkezésükig szakszerű elsősegélyben részesített betegeket, a defibrillátorokkal jelentősen nő az esélye a sikeres újraélesztésnek. A megvásárolt készülékek gyermekek újraélesztésére is alkalmasak.

Magyarországon évente több ezer hirtelen szívmegállás történik utcán, munkahelyen, vagy akár bevásárlás közben. Az esetek többségében megmenthető volna a bajba jutott, ha azonnal elkezdődne az újraélesztés és lenne a környéken egy defibrillátor készülék is. Az áruházlánc programja az életmentést szolgáló, példamutató kezdeményezés” – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az áruházláncnál évente 40 millió vásárló fordul meg, mégis mindössze 0-5 olyan rosszullét fordul elő, amikor újraélesztés szükséges. Ennek ellenére határozott úgy az áruházlánc vezetése, hogy a 10 millió forintos egyszeri beruházás mellett dönt, minden áruházban defibrillátort üzemel be és tart fent, valamint a munkatársait is újraélesztési képzésben részesíti. A biztonsági munkatársak mellett a vevőszolgálati és az áruházi kollégák közül is többen kaptak képzést, hogy a segítség a lehető leghamarabb érkezhessen. Fontos, hogy a vásárlók azonnal tájékoztassák rosszullét esetén az áruházlánc munkatársait, akik indokolt esetben az újraélesztés megkezdése mellett a mentőszolgálatot is azonnal, az életmentéssel párhuzamosan riasztják. 

Vállalásunkat, hogy áruházainkat biztonságossá tettük, a jövőben is tartani fogjuk, így évről évre ismétlő képzéseket tartunk munkatársainknak és a készülékek üzemben tartására is odafigyelünk. Reméljük, minél kevesebb alkalommal kell majd a készülékeket használnunk, de ha szükséges lesz, a bajba jutott vásárló biztosan kap azonnali, szakszerű segítséget. Akár egyetlen vásárló életének megmentése is bizonyítani fogja, hogy megérte elvégezni ezt a beruházást, hiszen az emberi élet forintban nem kifejezhető” – tette hozzá Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!