2017 szeptember 25 hétfő

Több mint egymillió forintot kapott az Első Lépések Alapítvány

5000 dolláros, azaz mintegy 1,1 millió forintos adományban részesült az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. A pénzt egy civil szervezeteknek kiírt nemzetközi pályázaton nyerte el a korai fejlesztéssel foglalkozó alapítvány. A támogatást terápiás eszközök beszerzésére, valamint hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítják.

A szervezet dunakeszi központjában évente körülbelül 150 fejlesztésre szoruló hat éven aluli gyermeket lát el, akik többek között koraszülöttek, megkésett mozgás-, és beszédfejlődésűek, Down-szindrómával vagy autizmussal élnek. Az alapítvány szakemberei gyógypedagógiai fejlesztéssel, különböző mozgásterápiákkal, logopédiai foglalkozásokkal, gyermekpszichiátriai, valamint nevelési tanácsadással igyekeznek segíteni a rászoruló gyermekek készségeinek fejlesztésében, emellett a szülők számára is állandó támogatást biztosítanak.

A Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából a közelmúltban 5000 dolláros adományban részesült az intézmény. A GE Capital által évente meghirdetett pályázaton Európa-szerte karitatív, közösségi célokért dolgozó alapítványok, szervezetek kaphatnak pénzadományt. A kezdeményezés különlegessége, hogy annak keretében a GE Capital leányvállalatainak kollégái terjesztik fel támogatásra azokat az alapítványokat, amelynél aktívan önkéntes munkát végeznek. Ebben az évben az egyik ilyen szervezet az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány volt, amelyet a Budapest Bank munkatársa jelölt támogatásra.

A kiemelt figyelmet igénylő kisgyermekek korai ellátása nagymértékben befolyásolja a későbbi fejlődésüket, ezért kulcsfontosságú, hogy időben észleljük és megfelelően kezeljük a problémákat. Alapítványunk célja, hogy az igényekhez igazítva, professzionális körülmények között lássa el ezeket a gyermekeket, azonban gyakran okoz problémát a forráshiány. A bank adományának köszönhetően most jelentősen bővült az eszközparkunk, amely nagyban hozzájárul a kezelések szakmai színvonalához” – mondta el Boros Boglárka, az Első Lépések Alapítvány intézményvezetője. A pénzintézettől kapott összegből az alapítvány új fejlesztőjátékokkal, könyvekkel, bútorokkal szereli fel terápiás szobáit, ezen kívül nehéz anyagi körülmények között élő családok is támogatást kapnak gyermekeik terápiás költségeire.

Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Felelős vállalatként nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy jótékonyan járuljunk hozzá a civil közösségek fejlődéséhez. Ennek része az is, hogy a Budapest Banknál nagy hagyománya van az önkéntes munkának: kollégáink szabadidejükben rendszeresen segítenek a környezetükben élőknek. Gyakran felkaroljuk azokat a kezdeményezéseket, amelyeket kollégáink személyes elköteleződéssel is támogatnak. Bízunk benne, hogy a mostani adomány révén hozzájárulhatunk az alapítvány működéséhez és a terápiák sikeréhez.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!