2017 augusztus 17 csütörtök

Legfontosabb maga az ügy

A CSR Hungary „Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában díjazta a GAP Média Kft-t, ennek kapcsán Kárász Róbertet, az ügynökség alapítóját és ügyvezetőjét kérdeztük a cég alapelveiről, kedvenc programokról, a csr akciókkal kapcsolatos meglátásairól.

A GAP Média Kft. szolgáltatásainak egyik pillére a CSR programok kivitelezése, támogatása. Miért tartja ezt a területet ennyire fontosnak?

Rengeteg olyan társadalmi jelenség van, amely mögött súlyos statisztikák húzódnak meg. Ezek az ügyek nem kapnak kellő figyelmet és ezzel együtt megfelelő segítséget sem. A GAP Média egyik fő tevékenységévé vált, hogy fontos társadalmi ügyeket karoljon fel olybá, hogy azokhoz saját ötleteken alapuló programokat és kampányokat kapcsoljon és valósítson meg. A cég kommunikációs tevékenysége ezekhez a CSR programokhoz nyújt segítséget. Az ötlet kitalálásától a kivitelezésig gyakorlatilag mindent egy kézben tudunk tartani az ügynökséggel.

Melyik az a program, amely különösen közel áll a szívükhöz és miért?

A GAP Média első nagyszabású társadalmi programja az eltűnt gyerekek ügyéhez és jelenségéhez kapcsolódott. 2011-ben startoltunk az Ezer Lámpás Éjszakája programmal. 2012-ben új társadalmi üggyel léptünk a CSR piacra. A fogyatékkal élők foglalkoztatásának bővítése érdekében hoztuk létre a Fogadj Örökbe Egy Macit elnevezésű programunkat. Tavaly pedig arra figyeltünk fel, hogy a fiatal pályakezdők is segítségre szorulnak, így kelt életre a Kapunyitási Pánik programunk, amely egy fesztiválból, egy konferenciából és egy állásbörzéből áll. Összességében mindegyik CSR programot fontosnak tartjuk, azonban érzelmileg a Fogadj Örökbe Egy Macit kampányunkkal tudunk leginkább azonosulni.

Milyen elemeket tart fontosnak egy CSR akcióban?

Legfontosabb maga az ügy. Természetesen az a célunk, hogy mindegyik program újszerűséget hordozzon magában. Arra törekszünk, hogy a szlogeneket és az ehhez kapcsolódó 2-3 üzenetet a legpontosabban és figyelemfelkeltő módon fogalmazzuk meg. A kreatív megoldások érdekében olyan kampányelemeket találtunk ki, amelyek eddig ismeretlenek voltak a hazai piacon. Eltűnt gyerekek képei a tejes dobozokon, ásványvizeken és kenyerek csomagolásain, vagy éppen ismert hazai személyektől gyerekkori mackók begyűjtése és árverezése. Ezekkel a kreatív megoldásokkal óriási publicitást, így még szélesebb körű tájékoztatást tudtunk elérni programjainkhoz.

Milyen CSR programokat támogat szívesen?

A GAP Média Kft elismeri a hazai cégek társadalmi ügyekben végzett tevékenységeit, bár esetenként hiányolom a kreatív, figyelemfelkeltő megoldásokat. Büszkék vagyunk arra, hogy más szervezeteket és alapítványokat is támogatunk. Fél millió forintot adományoztunk a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának és segítséget nyújtunk idén a Down Egyesületnek. Erőforrásaink legnagyobb részét azonban a saját ötleteimen alapuló programjainkra fektetjük.

Milyen új program megvalósítása várható a jövőben?

Munkahelyeket teremtünk a fogyatékkal élők számára! Nagy falat, de megvalósítható. Idén nyitjuk meg Budapest belvárosában az első olyan szalon-kávézót, ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak majd. Ez lesz a Fogadj Örökbe Egy Macit programunk idei „nagyprojektje”. Mindemellett az összes eddig meglévő programunkat fejlesztjük és bővítjük. Az Ezer Lámpás Éjszakája programot idén ősszel szeretnénk bemutatni Brüsszelben az Európai Parlamentben. Ezzel párhuzamosan 2014-ben a piacra lépünk egy új CSR programmal, a Robogó Family-vel, melynek középpontjában a hazai robogós társadalom eddig nem tapasztalt összefogása áll majd.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!