2017 szeptember 24 vasárnap

Milliós adomány a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

Az Unicredit Bank Hungary Zrt. és ügyfelei ismét közösen támogatták a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány működését. Az UniCreditnél hagyomány, hogy évente jótékonysági célú eseményt rendeznek, amelyen a bank adományához az ügyfelei is csatlakozhatnak. A legutóbbi adomány ismét egymillió forintot meghaladó összege a súlyos és kritikus állapotú gyerekek korszerű ellátásához intraosszeális tűk éves készletének beszerzését biztosította.

Ezt a különleges eszközt a Gyermekrohamkocsi használta elsőként a magyar mentésügyben. „Ezzel a speciális eszközzel nagyon gyorsan bármilyen gyógyszert és infúziós folyadékot juttathatunk a beteg szervezetébe közvetlenül a sípcsont csontvelőüregén keresztül. Az eszköz használatát elsősorban újraélesztés kapcsán vagy életveszélyes állapotú gyermek első ellátása esetén ajánlja a szakirodalom” – hangsúlyozta Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója.

A Gyermekrohamkocsi ma Magyarország egyik legjobban felszerelt mentőautója. Minden olyan eszköz megtalálható a rohamkocsin, ami a sikeres és korszerű gyógyítás feltétele, de mindez úgymond gyerekekre szabva, hiszen ezek a kocsik speciális eszközöket igénylenek, melyeket az alapítvány szinte kizárólag adományokból tud megvásárolni.

Hagyományainkhoz hűen ismét szeretnénk hozzájárulni az alapítvány tevékenységéhez, hiszen úgy gondoljuk, hogy a szervezet nélkülözhetetlen munkát végez, és rengeteget tesz a gyermekek egészségéért. Ez utóbbi bankunk társadalmi felelősségvállalásának is alappillére. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy kezdeményezésünkkel nem egy ügyfelünket is mozgósítani tudjuk már évek óta. Köszönet érte, hogy kiegészítő adományaikkal ők is segítik a Szent Márton Alapítvány munkáját, a gyermekek gyógyulását“ – mondta Sipos József, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999 óta végzi életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek helyszíni mentését és szállítását az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben. Az alapítvány magasan képzett gyermekmentős csapatokkal és egyedülálló Gyermekrohamkocsival, valamint gyermek-mentőorvosi kocsival rendelkezik, amelyek hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 14 évben több mint 30 000 bajbajutott kisgyermeken tudtak segíteni. Az alapítvány nem részesül állami támogatásban, működése lakossági segítségtől, az 1 % felajánlásaitól, vállalati- és magán adományoktól függ.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!