2017 szeptember 24 vasárnap

Magyar Vöröskereszt: mobilalkalmazással a katasztrófákkal szemben

A Magyar Vöröskereszt és a Telenor együttműködésének újabb mérföldköve a Synaptel Kft. által kifejlesztett mobilalkalmazás, mely alapjaiban változtatja meg a humanitárius szervezet katasztrófa-válaszadási munkáját.
Az újdonság a Magyar Vöröskereszt székházában debütált, ahol vízzel árasztották el az épület belső udvarát. A szervezet munkatársai és önkéntesei segítségével egy árvízi katasztrófahelyzet elevenedett meg, ahol interaktív módon mutatták be az új rendszer működését a mentés, a kárfelmérés, a befogadóhely-kezelés és segélyezés során.
A Synaptel fejlesztése, az úgynevezett Munkaerő Irányítási alkalmazás nagyban megkönnyíti a Magyar Vöröskereszt munkatársainak és önkénteseinek munkáját, alkalmazásával pillanatok alatt rögzíthető, rendszerezhető és továbbítható minden, a katasztrófaterületen bekövetkezett lényeges információ. Az applikáció űrlapok, hangfelvételek, fotók menedzselésére alkalmas, melyeket a rögzítés pillanatában hely- és időbélyeggel lát el, és azon nyomban egy központi szerverre továbbít.
A Telenor által biztosított táblagépeken és okostelefonokon futó alkalmazás segítségével lehetővé válik a mentési, kárfelmérési, segélyezési adatok azonnali központi feldolgozása, elosztása, a helyszínen dolgozó vöröskereszt folyamatos, gyors tájékoztatása. Az alkalmazás kialakítása során a biztonság nagy szerepet kapott, az adatok a tárolás és a továbbítás során is titkosítva vannak, a központi szerverhez pedig csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók kaphatnak hozzáférést.

CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!