2017 szeptember 25 hétfő

Energiatakarékos otthonokért dolgozik a Habitat

A Habitat for Humanity Magyarország évről-évre rászoruló családok otthonait hőszigeteli önkéntesek segítségével. Idei programja, melyet a Saint- Gobain csoport alapítványa, a Saint- Gobain Initiative Foundation támogat, március közepén indult Vác környékén.

Rosszul szigetelt, kifűthetetlen lakásokat újít fel Vác környékén a Habitat for Humanity Magyarország önkéntesek segítségével. A tavaly elindított program a lakhatási problémák legsúlyosabbikára, a megfizethetőség nehézségeire hívja fel a figyelmet, miközben évente néhány családnak kézzel fogható segítséget is nyújt. A lakhatási szegénység enyhítésén dolgozó civil szervezet éves jelentése szerint a közüzemi költségek kifizetése évről-évre nagyobb terhet jelent a családoknak. A legalacsonyabb jövedelműek jövedelmük felét költik el a rezsiszámlákra. Miközben minden harmadik család arról számol be, hogy nem tudja megfelelően kifűteni a lakását.

A Habitat for Humanity Magyarország tavaly elindított hőszigetelési programját idén is folytatja. A 2014-es programra ősszel lehetett jelentkezni. A jelentkezőket felkeresték a szervezet szakértői, felújítási tervet és költségbecslést készítettek számukra, majd kiválasztották azt az öt családot, akiknél idén megkezdődhet a hőszigetelés. A felújítás költségei igen kedvezőek, hiszen a munkadíjat nagyrészt az önkéntesek munkája fedezi. A fennmaradó költségeket a családok 5 év alatt alacsony törlesztő részletekben fizetik meg, ami nem jelent nagy terhet, mivel a család fűtésköltségei jelentősen csökkenek.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!