2017 szeptember 25 hétfő

Ismét a világ legetikusabb vállalatai között a Henkel

Gold Class díjjal jutalmazták a Henkelt, és bekerült abba a 2014-es Fenntarthatósági Évkönyvbe is, amely a világ legfenntarthatóbb vállalatait ismerteti a RobecoSAM Vállalati Fenntarthatósági Értékelése alapján. Egyúttal az Ethisphere Institute a világ legetikusabb vállalatai egyikének választotta.

A Henkel az egyetlen olyan vállalat, amely úgy nyert Gold Class díjat a háztartási termékek kategóriában, hogy tavaly ősszel a hetedik egymást követő évben az ágazat vezetőjének választották. A Henkel továbbra is az egyetlen olyan vállalat az ágazatban, amely a Dow Jones globális és európai fenntarthatósági indexében is szerepel.

A Gold Class díj mellett egy másik, szintén fontos elismeréssel is gazdagabb lett a Henkel. Sorozatban hetedik alkalommal választotta az Ethisphere Institute a Henkelt a világ legetikusabb vállalatainak egyikének. A díjat odaítélő Ethisphere Institute a vállalati etika és a kormányzás területén bevált gyakorlatokat promotáló független szervezet, és azokat a vállalatokat ismeri el, amelyek tovább emelik az etikus vállalatvezetés és magatartás színvonalát. A Henkel egyike a mindössze kilenc, fogyasztói termékeket gyártó díjazott vállalatnak, illetve az egyetlen német cég, amelyet idén ez a megtiszteltetés ért.

Ezek a díjak is igazolják a Henkel folyamatos erőfeszítéseit, hogy többet érjen el kevesebből, hiszen ez a vállalat fenntarthatósági stratégiájának a központi eleme. „Azok a globális fenntarthatósági kihívások, amelyekkel szembe kell néznünk, megkövetelik a vállalatoktól, hogy megvizsgálják a hosszú távú lehetőségeket és kockázatokat" – mondta Kathrin Menges, a humánerőforrás-terület alelnöke és a Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnöke. „Ebből a szempontból a Dow Jones fenntarthatósági index, a világ legetikusabb vállalatai elismerés és a többi nemzetközi értékelés fontos visszajelzés számunkra. Ezek segítenek abban, hogy a helyes úton járva több értéket teremtsünk és csökkentsük a környezeti terhelésünket. Büszkék vagyunk arra, hogy ezek a szervezetek elismerik azt, hogy a Henkel következetesen és hosszú távon gondolkodik a fenntarthatóságról."

2030-ra, a Henkel célja, hogy működésének, termékeinek és szolgáltatásainak ökológiai lábnyomához képest megháromszorozza az előállított értéket. Az elmúlt tizenegy évben a vállalat 51 százalékkal és termelési tonnánként 44 százalékkal csökkentette víz-és energiafogyasztását, illetve termelési tonnánként 47 százalékkal kevesebb hulladékot termel. Ugyanebben az időszakban a munkabalesetek száma 90 százalékkal csökkent.

Fenntarthatósági Évkönyv

A Fenntarthatósági Évkönyvet a RobecoSAM adja ki a KPMG-vel együtt. A RobecoSAM éves fenntarthatósági értékelésében való részvételre a világ több mint háromezer vezető vállalatát kérik fel. A RobecoSAM Vállalati Fenntarthatósági Értékelésében részvevő vállalatok száma folyamatosan nő, és idén ez a szám rekordot döntött. A KPMG és a RobecoSAM szerint ez a trend azt mutatja, hogy a fenntarthatóság egyre fontosabb helyet foglal el a vállalatok életében, és egyre inkább része lesz a hétköznapi gondolkodásnak is.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!