2017 szeptember 25 hétfő

15 millió forint a fővárosért tevékenykedőknek

Cukorbeteg és autista gyermekek egészségfejlesztéséért dolgozó alapítványok, városvédő egyesületek, valamint társasházak is szerepelnek azok között a nyertes pályázók között, amelyeket több mint 15 millió forint összértékű támogatásban részesített a „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány mai eredményhirdetésén.

Idén tavasszal 1300 pályázat érkezett a „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány felhívására. A pályázat keretében a korábbi esztendőkhöz hasonlóan az egészségmegőrzést célul kitűző, a fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetűeket segítő szervezetek, valamint a művészeti- és szellemi élet területén, illetve az épített és kulturális örökség megóvásáért tevékenykedők juthattak támogatáshoz. A kuratórium döntése alapján 54 szervezet, 14 magánszemély, továbbá 8 műemlék jellegű épület kapott vissza nem térítendő támogatást.

Az egészségmegőrzést, a fogyatékkal és szociális hátránnyal élők megsegítését célul kitűző 17 nyertesnek 4,3 millió forint támogatást juttatott a kuratórium. Az alkotó- és előadó-művészeti ágakban 18 pályázót részesített 3,65 millió forintban, a szellemi élet és a kultúra területén tevékenykedő 21 nyertesnek pedig 4,05 millió forintot ítélt oda, míg a főváros épített értékeinek, műemlék jellegű társasházainak megóvását előmozdító kezdeményezéseknek, az építészeti, helytörténeti kiadványok készítésével foglalkozó, valamint a városvédő rendezvények megvalósításában részt vevő 20 pályázónak 3,15 millió forintot szavazott meg.

Az alapítványt a Budapest Bank 1991-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a 100 millió forintos alaptőke hasznosításával hozzájáruljon a fővárosi civil társadalom fejlődéséhez, szellemi és kulturális értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, valamint a város épített és természeti értékeinek megóvásához.

A támogatásra a főváros szellemi, művészeti és kulturális életéért, az épített és természeti környezet védelméért, a műemlékek és a kulturális örökség megőrzéséért, valamint az egészségesebb Budapest megteremtéséért tevékenykedő magánszemélyek és nonprofit szervezetek pályázhatnak. Megalapítása óta az Alapítvány 3022 pályázót részesített több mint 745 millió forint támogatásban.

A „Budapest Bank Budapestért” Alapítvány működését 2014-ben a Budapest Bank Zrt. — a működési költségek fedezésén túl — 10 millió forint adománnyal segítette, amelyet a kuratórium teljes egészében a pályázók támogatására fordított.

A pályázatok elbírálásáról és a támogatások odaítéléséről az alapítvány hattagú kuratóriuma dönt, amelynek elnöke Tarlós István főpolgármester, társelnöke Ráday Mihály Európa Nostra-díjas városvédő, Kossuth-díjas művészettörténész, operatőr, rendező. Tagja továbbá dr. Finta József Kossuth-díjas főépítész, akadémikus, címzetes egyetemi tanár, dr. Bánfalvi István szociálpolitikus, valamint Pálcza Edit, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, pénzügyi vezetője, és dr. Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!