2017 szeptember 25 hétfő

AdásNap 2014: Provident a mozgáskorlátozott gyermekekért

Több mint 120 Provident önkéntes segítségével szépült meg a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola épülete és udvara május 17-én, szombaton. Az akció a Magyar Business Leaders Forum (HBLF) AdásNap elnevezésű programsorozatának a része, amelyet Magyarországon immár negyedik éve rendeznek meg a nemzetközi „Give & Gain Day” mintájára. A vállalati önkéntesség napján Magyarországon húsznál is több vállalat közel ezer munkatársa végez különféle önkéntes munkát a helyi közösségek számára szerte az országban. A mozgáskorlátozott gyermekek iskolájában a Provident munkatársai festettek takarítottak, kerti munkákat végeztek.

Nagy-Britanniában évek óta meghirdetik a munkahelyi önkéntesség napját, a „Give & Gain Day”-t, amelyen minden évben a helyi vállalatok több ezer dolgozója vesz részt. A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szervezésében Magyarország 2014-ben immár negyedik alkalommal csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez.

A 2014-es AdásNapon a Provident Pénzügyi Zrt. több mint 120 önkéntes munkatársa újította fel, illetve tisztította meg a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola termeit, eszközeit és udvarát. A 180 gyermek oktatásával, egyénre szabott fejlesztésével foglalkozó intézményben az önkéntesek immár negyedik alkalommal segítettek: friss festést kapott az iskola nagy előtere, a „zsibogót”; az önkéntes csapat megtisztította a rehabilitációhoz, mozgásfejlesztéshez szükséges eszközöket, az intézmény kerekesszékeit és az épület üvegfelületeit. A segítő kezeknek köszönhetően megújult, megszépült az intézmény kertje is.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója: „Brit gyökerekkel rendelkező cég vagyunk, munkatársainkkal országszerte végeztünk közösségi munkát vállalati önkéntes programunk keretében. Tavaly elnyerhettük az „Önkéntesség Nagykövetei” címet is, így nem volt kérdéses számunkra, hogy idén is részt veszünk az AdásNapon. A Mozgásjavító Iskolába immár negyedszer tért vissza csapatunk, hogy segítsen kényelmesebbé, szebbé tenni az intézményt. A közel 200 gyermeknek, akik itt tanulnak, sokszor a legegyszerűbb tevékenységek során is komoly akadályokkal kell szembenézniük, az itt dolgozó pedagógusok pedig erejükön felül dolgoznak azért, hogy a fiatalok teljesebb életet élhessenek. Úgy gondolom, hogy csapatunk ismét olyan helyen segíthetett, ahol igazán szükség volt a munkájukra, amit személyesen is szeretnék megköszönni nekik, és mindenkinek, aki támogatta a programot."CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!