2017 szeptember 25 hétfő

A Derecskei Gyümölcsös képviseli Magyarországot

2014. május 21-22-én Pozsonyban kerü­l megrendezésre az év legjelentősebb közép-kelet-európai konferenciája, amelynek témája a vállalati felelősségvállalás gyakorlati bemutatása. A kétnapos rendezvényen több mint 170 vezérigazgató, CSR, humán erőforrás és kommunikációs szakértő találkozik egymással. Előadások és fórumok keretén belül osztják meg tapasztalataikat, illetve kiállításon mutatják be a jó gyakorlatokat. Idén Magyarországról egyedüliként a Derecskei Gyümölcsös is meghívást kapott, hogy bemutassa Felelős Kertművelés programját, amivel többek között a regionális IKEA, a szlovák Provident, Telekom, Heineken és Hewlett-Packard cégek képviselői között szerepelnek majd.

Felelős fogyasztás, vállalati felelősségvállalás és non-profit együttműködések témakörét dolgozzák fel a szakemberek ezen a rendezvényen, különös tekintettel a közép-kelet-európai helyzetre. Az évek óta megrendezésre kerülő rangos esemény magyar szakmai partnere a KÖVET Egyesület, akik vezető szerepet töltenek be a vállalati felelősségvállalás elveinek és gyakorlatának népszerűsítésében.

A fenntartható fejlődés szinte már unalomig ismételt, jól csengő kifejezés, de hogyan tudjuk ezt úgy megvalósítani, hogy közben a gazdaság is fejlődjön? Egyre több cég törekszik arra, hogy ne csak vállalati felelősségvállalási programja, de innovatív, környezettudatos terméke, szolgáltatása is legyen, amivel erősíti piaci jelenlétét. A fenntartható és felelős üzleti modellre történő átállás sok kérdést vet fel, amire kiváló lehetőség egy olyan esemény, ahol az érintett felek döntéshozó, vezetői találkoznak és tapasztalatokat cserélnek.

A hazai viszonylatban is egyedülálló Felelős Kertművelés programot kidolgozó Derecskei Gyümölcsös 110 hektáron termel almát, aminek egy részéből speciális, hosszantartó préselési eljárással készítenek 100% natúr almalevet. Különlegességük, hogy a termelés mellett egy agrár-környezeti nevelési programot is elindítottak, amikor évente kétszer kinyitják a gyümölcsös kapuit és különböző szemléletformáló játékok mellett hozzáértő kísérőkkel a kertet is bejárhatják a látogatók.

Szabó Imre, a gyümölcsös alapítója így összegezi a szemléletüket: „Családi vállalkozásként magunk előtt látjuk a gyümölcsöst több generáció távolságban is, ezért törekszünk a leginkább fenntartható és felelős kertművelési gyakorlatok alkalmazására. A gyümölcsös számunkra élettér, ahol a termelés mellett a természetes élővilág megőrzésére is törekszünk.”CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!