2017 szeptember 25 hétfő

Önkéntesek a Duráczky József Módszertani Intézményben

Frissen festett, tiszta közösségi helyiségben rendezhetik ezentúl kézműves foglalkozásaikat, iskolai versenyeiket a Kaposváron működő Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium diákjai. A Budapest Bank Törődés Napja programsorozatának keretében a pénzintézet helyi fiókjának dolgozói az intézmény klubszobáját újították fel. A bank idén tavasszal országszerte 11 helyszínen rendezi meg az akciót.

A Budapest Bank Törődés Napja önkéntes programsorozata a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozza. A kétkezi munkán túl a pénzintézet százezer forinttal is hozzájárult a Duráczky központ kollégiumi épületében található közösségi szoba kifestéséhez. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a Budapest Bank dolgozói körében: a kaposvári bankfiók munkatársai tavaly szintén a Duráczky központban munkálkodtak, ekkor a lépcsőházát újították fel.

Nem első alkalommal segédkezünk a hallássérültek és tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok fejlesztésével foglalkozó intézménynek. Úgy látjuk, hogy a speciális nevelési igényű gyermekek segítéséhez kifejezetten nehéz megfelelő körülményeket biztosítani. Reméljük, hogy önkéntes munkánkkal és a bank támogatásával hozzájárulhatunk a dél-dunántúli régióban kulcsfontosságú szerepet betöltő, több mint száz éves múlttal rendelkező szociális intézmény fejlődéséhez” – mondta Horváth Gáborné, a Budapest Bank kaposvári fiókjának vezetője.

Az önkéntesség a Budapest Bank számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos eleme. A Törődés Napja programsorozat komoly hagyományokkal rendelkezik, több mint tíz esztendeje, évente két alkalommal rendezik meg. A pénzintézet további kezdeményezéseivel is aktívan támogatja a civil társadalom fejlődését. A bank jelentős szerepet vállal a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában is. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 23 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!