2017 szeptember 24 vasárnap

AdásNap 2014: Három vállalat, 50 önkéntes, egyetlen cél

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) AdásNap elnevezéssel a vállalati önkéntesség napját. 2014. május 27-én az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében az AdásNap keretén belül három nagyvállalat, az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone dolgozói közös erővel virágzó Paradicsomot varázsoltak a budapesti Kerekerdő Óvoda eddig kihasználatlan, komor tetőkertjéből.

Az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone hosszú évek óta támogatja a dolgozók önkéntes munkavégzését, felismerve, hogy a vállalati önkéntesség nem csupán komoly segítség a rászorulók számára, de segíti a munkavállalók személyes és szakmai fejlődését, és erősíti a csapatszellemet is. „Szervezésünkben idén első alkalommal fogott össze a három nagyvállalat, hisz közös erővel nem csupán kellemesebb, de jóval hatékonyabb is a munka." - mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az ország legnagyobb óvodája, a budapesti Kerekerdő Óvoda, több mint 25 éve nyitotta meg kapuit. Az elmúlt évtizedek látható nyomokat hagytak a kert és az épület egészén. Az óvoda vezetése és nevelőtestület igyekszik a gyermekek mindennapi környezetét szebbé varázsolni, ám az egyre szűkülő önkormányzati költségvetés miatt mind nehezebb a felújítási munkálatok elvégeztetése.

Az Adásnap 2014. keretén belül a három vállalat célja az volt, hogy az önkéntesek munkájának gyümölcseként a tetőteraszt újra birtokba vehessék az gyermekek. Az Óvodában számos feladat várt az önkéntesekre. A kertészkedéstől, gyógynövénykert építéstől a falfestésen át a virágláda építésig mindenki megtalálhatta a hozzá legközelebb álló munkát. „Az önkéntesek teljes szívből, őszinte lelkesedéssel adták idejüket, tehetségüket, ötleteiket, kreativitásukat. Az Óvoda dolgozói, a gyermekek és a szülők nevében szívből köszönöm áldozatos munkájukat, melynek eredményeképp virágzó oázis épült óvodánk tetőkertjén!" - mondta Szencz Mátyásné, a Kerekerdő Óvoda vezetője.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!