2017 szeptember 25 hétfő

Önkéntesség hónapja a Providentnél

Június 14-én indul az önkéntesség hónapja a Providentnél. A vállalat ügyfeleinek közel ötvenezer szavazata alapján, a Provident anyagi támogatással és közel 1000 önkéntes munkájával valósít meg nagyszabású akciókat az ország minden régiójában. A munkatársak minden esetben közhasznú intézményeknek nyújtanak segítséget, amelyek közül többen is sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkoznak. Az önkéntesek egy koraszülött osztály felújításában is részt vesznek.

(Képek forrása: Provident Őrangyalok 2013)

A „Provident Őrangyalok 2014” programban a pénzügyi vállalat közel ezer munkatársa tíz  intézménynek segít önkéntesként az országban és egyben népszerűsíti az önkéntes munkát. Az „Őrangyalok” több héten keresztül minden szombaton olyan óvodáknak, iskoláknak, otthonoknak és egészségügyi intézményeknek nyújtanak segítséget, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai többek között játszótereket és udvari játékokat újítanak fel a nagyatádi, diósgyőri, nyíregyházi és a karancskeszi óvodákban és iskolákban, a Zala Megyei Kórház Koraszülött- és intenzív gyermekosztályán egy társalgó kialakításában vesznek részt, míg Gyulán pedig sérült és fogyatékos gyermekekkel foglalkozó intézményben segítenek.

Nem az idei az első ilyen nagyszabású önkéntes programsorozat a vállalat életében. 2011-ben és a 2012-ben, 10-10 helyszínen, 2013-ban pedig az ország több mint 40 intézményében tevékenykedtek az Őrangyalok. A Provident önkéntesei 2004 óta több mint 60000 munkaórát dolgoztak óvodákban, fogyatékkal élők, idősek, illetve veszélyeztetett anyák és problémás fiatalkorúak otthonaiban, kórházakban, orvosi rendelőkben, támogatva ezzel az intézmények munkáját országszerte.


CSRLABOR: Magyarország első vállalati CSR-híroldala

Cinizmus lengi körül a jótékonykodást ma Magyarországon. Mint mindenben, ebben is az önérdeket keresik, a haszonszerzést látják sokan. Különösen igaz ez a vállalati társadalmi felelősségvállalásra (angolul corporate social responsibility - CSR) . Cinikusan viszonyul hozzá a közvélemény egy része, mert...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr

Close

Highlighting is Turned On - Give it a try by highlighting some text or hovering over an image!

Highlighter

Close Bubble

Thank you for your comment!

Your comment will be shown publicly once it is approved by site moderator.

Highlighter

Close Bubble

Post Comment ›

what is Highlighter?

highlighter.com

Annotype allows you to highlight any text or image on this page, then leave an annotation right there for everyone to see! It's just like leaving a comment.

Watch the video below to see it in action!

What is Highlighter?

Highlight. Comment. Share. It really is that simple!